Jūdažu Sabiedriskajā centrā diskutēs konservēšanu

Iveta Galēja ir pazīstamā kulinārijas un gastronomijas speciāliste, žurnāliste, tulkotāja, grāmatu autore.
Ir pienācis lielais konservēšanas laiks, kad mēs steidzam gatavot krājumus ziemai. Kas gan var būt garšīgāks par pašu gatavotu ievārījumu vai salātu burciņu! Konservēšana kā tāda ir ļoti sena, un par produktu vissenāko saglabāšanas paņēmienu uzskata žāvēšanu vai kaltēšanu. Laika gaitā konservēšanā sāka izmantot sāli, cukuru, etiķi un eļļu.
"Konservu gatavošana lielākās un mazākās burkās, muciņās un pudelēs jau gadiem ilgi ir mans vaļasprieks "ar garšu". Konservēšana ir radošs process, kurā katrs var izpaust savus priekšstatus par garšu un smaržu harmoniju," stāsta kulinārijas eksperte Iveta Galēja.
Ieeja - bez maksas.