Siguldā notiks gardēžu pasākums "Ziemas garšu svinēšana"
Pasākumā ar saviem ēdieniem cienās astoņu labāko Rīgas-Gaujas reģiona restorānu šefpavāri, kuri maltītes gatavos brīvā dabā uz dzīvas uguns.
Izaicinājumu pieņēmuši restorāni "Entresol" un šefpavārs Raimonds Zommers, "FERMA Restaurant" un šefpavārs Māris Astičs, "Restorāns 3" un šefpavārs Ēriks Dreibants, "Kungu Rija" un šefpavārs Gvido Skoboļevs, Mālpils muižas restorāns un šefpavāre Aija Gabrāne, Bīriņu pils restorāns un šefpavārs Kaspars Rocēns, Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā un šefpavārs Uģis Veits, kā arī siguldiešu un pilsētas viesu iecienītā kafejnīca "Misters Biskvīts".
Pasākumā varēs mieloties ar grilētiem nēģiem, noturētas liellopa gaļas burgeriem, kūpinātu burkānu zupu, mežacūkas sautējumu, melnā ķiploka kēksiem, briedinātas rupjmaizes desertu, pīlādžu un ābolu strūdeli un citiem gardumiem. Ēdienu cenas būs no trim līdz pieciem eiro. Pasākuma apmeklētājiem jāņem vērā, ka norēķināties varēs tikai skaidrā naudā.
Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās vietējie Siguldas novada labumi, tostarp vīni no vīna darītavām "Zilver" un "Krimuldas muiža", dabīgas sulas no "Dabas laboratorija", kā arī siltā gelato virtuļi un pašu gatavota šokolāde no "Bliss Gelato".
Par atmosfēru un muzikālo baudījumu gādās mūsdienu tautas mūzikas grupa "Jauno Jāņu orķestris" – grupas "Dzelzs Vilks" radīts projekts, kas latvju dainu enerģiju pārvērš oriģinālās kompozīcijās, kā arī ekoloģiskās mūzikas grupa "Ducele", kas spēlē popu, folku un hipsterroku.
Uz sarakstu