Banner 980x90

Koša durvju krāsa 5 radošām un oriģinālām idejām

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lai ierasti brūnā durvju krāsa kļūst par pagātni! Mūsdienās krāsa kokam nopērkama daudzos toņos, tāpēc arī jums ir laiks atsvaidzināt mājokļa interjeru ar pāris košiem otas triepieniem. Iedvesmojieties, aplūkojot Sadolin idejas un ieteikumus!

Kā izvēlēties durvju krāsu?
Interjera krāsa var izmainīt mājinieku un ciemiņu labsajūtu – uzlabot garastāvokli, mazināt stresu un galvas sāpes. Protams, durvju krāsa primāri tiek izvēlēta saskaņā ar pārējo interjeru, taču ir vērts visai ģimenei kopā apsvērt, kādas emocijas mājoklī vēlaties radīt.

Kāda durvju krāsa raisīs pozitīvas izjūtas?
♦ Zaļš – vitalitāte, harmonija, atjaunošanās, enerģijas apmaiņa, svaigums, daba.
♦ Dzeltens – enerģija, siltums, uzticība, sapņainums, prieks, optimisms, apgaismība.
♦ Oranžs – radošums, laime, draudzīgums, drosme.
♦ Pelēks – uzticamība, klusums, izsmalcinātība, inteliģence, nosvērtība.
♦ Balts – garīgums, miers, tīrība, labestība, šķīstība, svētība, pilnība.

Koka durvis jūs varat krāsot ik gadu, pašu spēkiem mainot telpas raksturu un vizuālo izskatu, turklāt tas neprasa nedz lielas investīcijas, nedz profesionāļu komandu. Krāsa kokam var būt patiesi dažāda – košs kontrasts, sūnu zaļš, akmeņu pelēks vai saules pielieti toņi.
Zinot, cik dažādas un drosmīgas var būt durvju variācijas, Sadolin eksperti piedāvā jums iepazīties ar dažām no tām. Lai izvēle paliek jūsu rokās!

Kāds loga rāmis, tādas durvis
Šī ir visai klasiska kombinācija, taču visai reti Latvijā novērojama. Latvijā lielākoties pieņemts, ka loga rāmis ir balts, taču durvis brūnā tonī. Izmaiņas var veikt tām mājām, kurām ir koka logi – ja krāsa kokam ir balta, tādas var būt arī durvis. Tas radīs pārdomātu un elegantu efektu, kas jo sevišķi piestāv vasaras mājām vai ēkām pilsētās pie jūras. Logiem un durvīm vispiemērotākā Sadolin krāsa ir Panorama – tā ir īpaši izturīga pret laikapstākļu iedarbību un satur koksni aizsargājošas aktīvās vielas, tāpēc varat būt droši, ka tā uz virsmas kalpos ilgi. 

​Foto: Shutterstock.com​Foto: Shutterstock.com


Ārzemju romantika
Kurš gan esot fantastiskā un atpūtas piepildītā ceļojumā, nav nodomājis: "Kaut es kripatiņu no šīs vietas šarma varētu paņemt sev līdzi uz mājām"? Tas ir iespējams!

Jūra un siltums
Grieķijai un Marokai raksturīgas zilas ārdurvis, kas uzreiz liek domāt par siltu sauli, pludmali un skaistām ieliņām, uz kurām dižojas vietējie tirgoņi ar dažādiem niekiem.

​Foto: Shutterstock.com​Foto: Shutterstock.com
Jā, šajās valstīs zila krāsa kokam izskatās tik dabīgi apkārtējās vides dēļ – baltas ēku sienas, akmeņainas takas un saule. Un daļu šarma piešķir arī durvju senais mūžs, ko itin viegli nodod sašķiebtais dēlis. Tomēr mazliet tumšāka nokrāsa lieliski izskatīsies arī Latvijas mājoklī – istabā ar gaišām sienām.

​Foto: Shutterstock.com​Foto: Shutterstock.com
Aristokrātiska izsmalcinātība
Šis variants noteikti patiks saimniecēm, kas rūpīgi iekopj piemājas akmens dārzu ar košumkrūmiem un rozēm. Durvis krāsojiet tādā pašā tonī kā ziedus, radot angļu izsmalcināto stilu! Sadolin Master Novus krāsa ir tonējama plašā toņu gammā, tādēļ noteikti atradīsiet atbilstošu. Master Novus ir piemērota iekšdarbiem un ārdarbiem, ātri žūst un patērē tikai 8 m²/L. Ūdens bāzes krāsa kokam un metālam pieejama spīdīga un matēta. Vairāk par to lasiet te!

​Foto: Shutterstock.com​Foto: Shutterstock.com
Durvju krāsa bērnistabai – lai mazajam ķiparam prieks
Iekārtojot bērnu istabu, būtiski ir divi aspekti:
• telpas funkcionalitāte
• krāsas.

Ar spilgtiem toņiem bērnu istabā trāpīsiet tieši desmitniekā. Tāpat sienu krāsojums ir ērts paņēmiens, kā telpu sadalīt zonās – gulēšanai, mācībām un rotaļām. Par to vairāk lasiet šeit!

Lai bērnam raisītu fantāziju un radītu spēļu stūrīti, durvis neatdaliet kā atsevišķu elementu sienā vienmuļi baltā krāsā, bet gan veidojiet sienas gleznojuma turpinājumu – mākoņi, varavīksne, sacīkšu ceļš, koka zari, kosmosa kuģis, dzīvnieki u.tml.

​Foto: Shutterstock.com​Foto: Shutterstock.com
Lai izmantotu maksimāli visu telpu, durvis var kalpot arī mācību vielas apgūšanai, kļūstot par alfabētu vai ciparu sienu. Krāsa kokam būs parocīga zīmju krāsošanai, lai tie ar laiku nenobružātos. Ar nelieliem āķīšiem durvis var kļūt interaktīvas – piemēram, mainot ciparus, bērns var veikt saskaitīšanu vai atņemšanu.

​Foto: Shutterstock.com​Foto: Shutterstock.com
Vecās durvis ar stiklu atdzimst jaunā veidolā
Vai jūsu mērķis ir durvis tikai uzfrišināt, dodot tām otro elpu, bet neizdodas atrast piemērota izmēra stikla rūtis, jo vecais stikls ir ieplīsis? Visai zināma situācija, ja durvis kalpojušas vairāk nekā 25 gadus. Durvju restaurēšanas paņēmiens ir patiesi vienkāršs – izņemiet stikla rūtis, ielieciet atbilstoša izmēra dēļu vai skaidu plāksnes un nokrāsojiet!

Bērnu istabā katrs taisnstūris var būt citā krāsā, piemēram, kā luksofors. Ja jums ir mākslinieka talants, ar smalkām otiņām varat veidot zīmējumu – ziedu, ģeometrisku figūru vai abstraktu motīvu.

​Foto: Shutterstock.com​Foto: Shutterstock.com
Pārvērtiet garlaicīgo par mājokļa odziņu, izvēloties piesātinātus toņus! Sadolin eksperti palīdzēs jums izvēlēties piemērotāko koka krāsas veidu, lai tā kalpotu ilgi un nezaudētu toni laikapstākļu ietekmes dēļ. Apmeklējot mājaslapu www.sadolin.lv, jūs varat ne tikai uzzināt vairāk par kvalitatīviem un inovatīviem produktiem, bet arī iedvesmoties interjera pārvērtībām, jo sakārtota un skaista vide veicina labu noskaņojumu un mieru. Lai izdodas!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)