Zaļo zirnīšu zupa ar piparmētrām

Sastāvdaļas:
600g zaļo zirnīšu (svaigu vai saldētu)
1 neliels baltais sīpols
50g sviesta
300ml vistas buljona
100ml saldā krējuma
1 laims
Piparmētru buntīte
Pagatavošana:
Sīpolu notīra un smalki sakapā. Laimam norīvē miziņu. Sagriež piparmētru lapas, pievieno laima miziņu un abus kopā vēlreiz ar nazi sasmalcina. Uz pannas izkausē sviestu un apcept tajā sīpolus, neļaujot tiem iegūt zeltaino nokrāsu. Katlā uzkarsē vistas buljonu, saber zirnīšus un pievieno sīpolus. Kad zupa sāk vārīties, atstāj to uz uguns vēl 3 minūtes. Pēc tam ļauj zupai atdzesēties līdz tā vairs nav karsta.
Liek blenderī sasmalcināt. No jauna ielej katlā un pievieno pusi saldā krējuma (50 gramus), pusi piparmētru lapu un laima miziņas maisījuma. Zupu liek uz lēnas uguns un pastāvīgi maisot ļauj vēlreiz sasniegt vārīšanās temperatūru. Noņem no uguns, uzliek vāku un atstāj 10 minūtes ievilkties. Pirms liet zupu šķīvi, katrā liek karoti saldā krējuma un mazliet sasmalcinātu piparmētru ar laima miziņu. Zupa ēdama gan auksta, gan uzsildīta.
Raksts publicēts sadarbībā ar