Banner 980x90

Vēsturiskajā Turaidas muzejrezervātā aizvadīta Muzeju nakts

Simona Čeičiniece/ Sigulda24.lv praktikante
Simona Čeičiniece/ Sigulda24.lv praktikante
Sestdien, 21.maijā, visā Latvijā norisinājās starptautiskās akcija "Muzeju nakts  2016", kuras kopīgā tēma bija "Durvis".

Arī Turaidas muzejrezervāts piedāvāja iespēju bez maksas apskatīt muzejrezervātā esošos arheoloģijas, arhitektūras, vēstures un mākslas pieminekļus, uzkāpt pils tornī, kas bija viena no apmeklētākajām vakara vietām muzejrezervātā.

Visvairāk Turaidas muzejrezervātā cilvēki pulcējās, kad sāka satumst. Saulei lēnām rietot, muzejrezervāta teritorijā esošie celiņi, kāpnes un citas vietas bija izgaismotas ar lāpām un svecītēm, kā arī uz Turaidas pils torņa un tā apkārtnes varēja vērot gaismas ekspozīcijas.

Muzejrezervātā ietilpst Turaidas mūra pils, Turaidas Rozes piemiņas viets, baznīca ar Baznīckalnu, Tautasdziesmu parks ar Dainu kalnu un muižas saimnieciskā centra apbūve. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)