Banner 980x90

Veselīgā burkānu kūka

Burkāns ir viens no tiem dārzeņiem, kas savā pagatavošanā ir neticami universāls. Tas izmantojams ne vien tik ierastajos sāļajos otrajos ēdienos un zupās, bet arī desertos un citos saldajos ēdienos.

Piedāvājam tev vienkāršu un ātri pagatavojamu, gardas un veselīgas burkānu kūkas recepti!

Sastāvdaļas - 1,5 glāzes milti, 1,3 glāzes cukura, 0,5 glāzes kokosriekstu skaidiņu, 0,3 glāzes sasmalcinātu pekanriekstu, 2 tējkarotes cepamais pulveris, 1 tējkarote sāls, 2 tējkarotes kanēlis, 3 ēdamkarotes rapšu eļļa, 2 olas, 2 glāzes rīvētu burkānu, 1,5 glāzes konservētu, sīki sagrieztu ananāsu.

Glazūrai - 2 ēdamkarotes mīksta sviesta, 250 grami svaigā siera (piem., Philadelphia), 3 glāzes pūdercukura, 2 tējkarotes vaniļas cukura.

Pagatavošana - uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc celcija. Sajauc miltus, cukuru, kokosriekstu skaidiņas, pekanriekstus, cepamo pulveri, sāli un kanēli lielā bļodā. Samaisi olas, ar eļļu, pievieno rīvētus burkānus, sīki sagrieztus ananāsus. Masu lej iekšā miltu maisījumā un kārtīgi visu sajauc. Mīklu lej cepešpannā, kas iesmērēta ar nelielu daudzumu sviesta vai eļļas. Cept 180 grādu temperatūrā, 35 minūtes vai līdz brīdim, kad kūkā iedurtam koka irbulītim nepielīp mīkla. Ņem ārā un ļauj atdzist.

Lai sagatavotu glazūru, samaisa sviestu un svaigo sieru. Maisa tik ilgi, līdz masa kļūst viendabīga, pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, kārtīgi sajauc. Uzklāj glazūru kūkai. Var rotāt ar marcipāna burkāniņiem, kokosriekstu skaidiņām u.c. dekoratīviem elementiem.

Raksts publicēts sadarbībā ar
 src=

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu