Banner 980x90

Siguldas uzņēmējus aicina kļūt par partneriem Eiropas gastronomijas reģiona programmā

Pērnā gada jūlijā Siguldas novada pašvaldība kopā ar vadošo partneri – Rīgas Tūrisma Attīstības biroju –, kā arī Valmieras un Cēsu pašvaldībām veiksmīgi aizstāvēja kandidatūras pieteikumu starptautiskai žūrijai, Rīgas – Gaujas reģionam iegūstot tiesības būt Eiropas gastronomijas reģionam 2017.gadā, pilsētas informācijas portāls Sigulda24.lv uzzināja Siguldas novada pašvaldībā.

Siguldas Attīstības aģentūra aicina novada uzņēmējus, pārtikas produktu ražotājus un citus interesentus kļūt par Eiropas gastronomijas reģiona programmas partneriem. Lai uzzinātu vairāk par sadarbības iespējām, interesenti tiek aicināti uz informatīvo sanāksmi, kas notiks 2.martā plkst.16.00 Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā Ausekļa ielā 6, Siguldā. Plašāka informācija pieejama pie Siguldas Attīstības aģentūras direktores Lauras Skrodeles, rakstot e-pastu laura.skrodele@sigulda.lv.

Gatavojoties dalībai projektā, izstrādāts sadarbības programmas koncepts "Ar dabu šķīvī", kura pamatideja ir popularizēt Latvijas mežos, pļavās un upēs pieejamās izejvielas un produktus. Šīs sadarbības ietvaros Rīgas izaicinājums Gaujas reģionam ir izvēlētie 12 sezonālie produkti, kas kļūs par pieredzes apmaiņas un sadarbības platformu starp reģiona iedzīvotājiem, lauksaimniekiem un šefpavāriem: skābene, rabarbers, bērzu un kļavu sula pavasarī, sams, skābie ķirši un lācene vasarā, brieža gaļa, baravika un cidonija rudenī, kā arī rupjmaize, rācenis un pīlādzis ziemā kļūs par savdabīgu paleti, lai izgleznotu Latvijas cilvēku un viesu šķīvjus ar savvaļas, mūsdienīgi tradicionālām garšām.

Eiropas gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam. 2017.gada projekts galvenokārt vērsts uz gastronomijas tūrisma veicināšanu un Gaujas Nacionālā parka kā tūrisma galamērķa stiprināšanu. Vienlaikus projektā vērība tiks pievērsta izglītībai, pilsētu un lauku mijiedarbībai, veselīgas pārtikas un uztura jautājumiem, ēdienu tradīcijām, restorānu un viesmīlības nozīmei un kultūrai, uzņēmējdarbībai, inovāciju nozīmei gastronomijā, ko īstenos katrs no projekta partneriem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)