Banner 980x90

DISCOMANIA.LV – mājas plašu atskaņotāji, mēbeles atskaņotājiem un platēm, plašu tīrīšanas līdzekļi

Mūzika ir universāla valoda, kurā runā gandrīz visi pasaules cilvēki. Neatkarīgi no žanra, tev ir iespēja baudīt savus iecienītākos skaņdarbus vai melodijas daudzos veidos. Der atcerēties, ka mājas plašu atskaņotāji mūzikai piešķir pilnīgi citu kvalitāti un baudījumu, ko nespēs sagādāt neviena MP3 atskaņošanas ierīce.

Mājas plašu atskaņotāji

Nav noslēpums, ka mūzika padara dzīvi labāku, neatkarīgi no tā, vai tev ir labs vai slikts garastāvoklis, mūzika spēj rezonēt ar šīm emocijām un pievienot tām zināmu dziļumu. Tā ir universāla valoda, kurā runā gandrīz visi pasaules cilvēki. Neatkarīgi no žanra, tev ir iespēja baudīt savus iecienītākos skaņdarbus vai melodijas daudzos veidos. Varbūt tu esi no tiem, kam patīk lejupielādēt mūziku viedtālrunī, lai to varētu klausīties skriešanas laikā vai sporta zālē, vai varbūt mūzikas klausīšanās ir pavisam īpašs piedzīvojums, un tādēļ tu esi vinila plašu piekritējs. Der atcerēties, ka mājas plašu atskaņotāji mūzikai piešķir pilnīgi citu kvalitāti un baudījumu, ko nespēs sagādāt neviena MP3 atskaņošanas ierīce.

Lielākā daļa audiomānu uzskata, ka analogā / vinila radītā skaņa izklausās siltāka un pilnīgāka nekā digitālā. Plašu atskaņotājs atdzīvina mūziku un ļauj to gluži vai sataustīt un izgaršot. Jāņem gan vērā, ka ne visi mājas plašu atskaņotāji ir vienādi; pirms izlemt iegādāties kādu nejauši izvēlētu modeli, tev vajadzētu par to iegūt vairāk informācijas. It īpaši tāpēc, ka sliktas kvalitātes plašu atskaņotājs var neatgriezeniski sabojāt tavas iemīļotās vinila plates. Meklē vērtīgus ieskatus un noderīgus padomus saistītos forumos un mūzikas gardēžu grupās, lai uzzinātu vairāk par pieejamajiem modeļiem, kas vislabāk atbildīs tieši tavām vajadzībām.

Plašu klausīšanās, iespējams, var šķist dārgs hobijs, taču tas piedāvā arī lielu gandarījumu. Piemērota aprīkojuma meklējumos noteikti griezies DISCOMANIA veikalā, kur ikviens tiks laipni sagaidīts un apkalpots, kā arī saņems profesionālus un objektīvus padomus savu ieceru realizēšanai. DISCOMANIA sortimentā vienuviet pieejami pasaules vadošo zīmolu mājas plašu atskaņotāji, tādi kā RELOOP, PIONEER, AUDIO-TECHNICA un citi.

Uzzini vairāk: discomania.lv

Mēbeles atskaņotājiem un platēm

Patiesiem vinila cienītājiem noteikti zināms, ka nav nekā labāka, kā izvietot savu plašu kolekciju tai īpaši paredzētos plauktos, tādējādi vēl vairāk akcentējot savu mūzikas gaumi. Arī pašam plašu atskaņotājam un citam aprīkojumam vieta noteikti nav uz grīdas; labākais risinājums ir piemeklēt tam atbilstošu un drošu statīvu vai plauktu. Ņemot vērā pieprasījumu, dažādi pasaules ražotāji piedāvā speciālas mēbeles atskaņotājiem un platēm, kas, tāpat kā vinila kolekcijas, ir unikālas, stilīgas, izturīgas un izmaksu ziņā pieejamas ikvienam.

Vēl kāda būtiska lieta, kas jāņem vērā: vinila plates nekādā gadījumā nedrīkst glabāt kaudzē vienu virs otras, it īpaši, ja tās izņemtas no iepakojuma. Varētu šķist, ka šāda veida izkārtojums telpā rada māksliniecisku noskaņu, vai arī tas gluži vienkārši izskatās stilīgi; realitātē gan tas var radīt problēmas. Pirmkārt, tas ir nepraktiski, jo būs grūti atrast iecienītākos albumus vertikāli sakrautā vinila kaudzē. Otrkārt, šāda rīcība var sabojāt arī vinilu – plašu kopējā svara dēļ. Tāpēc labākais veids, kā uzglabāt vinilu, ir vertikāli, – tāpat kā grāmatas. Ne velti tiek izgatavotas īpašas mēbeles atskaņotājiem un platēm, lai mūzikas gardēžiem nebūtu jāuztraucas par aparatūru vai vinila kolekcijas organizēšanu.

DISCOMANIA piedāvā vācu ražotāja GLORIOUS kvalitatīvās mēbeles atskaņotājiem un platēm – gan plauktus un paliktņus, gan rāmjus un skapīšus jebkurai gaumei. Retro cienītājiem noteikti patiks zīmola GLORIOUS oškoka plaukts plašu atskaņotājam un vinila kolekcijai, kas ieturēts 1960. gadu stilā, un ir ļoti glīts dizaina akcents. Tas ne tikai eleganti iekļaujas interjerā, bet ir arī stabils un samazina mūzikas iekārtas radītās vibrācijas. Tāpat DISCOMANIA veikalā iegādājams mūzikas aprīkojums amatieriem un profesionāļiem, tai skaitā studijas mēbeles un DJ mēbeles.

Uzzini vairāk: discomania.lv

Plašu tīrīšanas līdzekļi

Neatkarīgi no tā, vai vinila plates ir jaunas vai vecas, katrai no tām ir nepieciešama uzglabāšana un īpaša kopšana, lai vinilam nebūtu skrāpējumu, kā arī vērtīgo ierakstu neizbojātu sprakšķēšana vai pārrāvumi. Fiziskajiem datu nesējiem – īpaši vinila – ir nepieciešama nopietnāka aprūpe nekā digitālajiem failiem, kuru kvalitāte, tos nepārtraukti atskaņojot, nepasliktināsies. Par laimi, šāda veida problēmas ir arī viegli novēršamas, ja vinils tiek pareizi uzglabāts, kā minēts iepriekš, un regulāri tiek izmantoti plašu tīrīšanas līdzekļi.

Visa vecuma platēm noderēs tīrīšanas birstīte ar mīkstiem oglekļa šķiedras sariem; tie iekļūs dziļi vinila rievās un atbrīvos no tajās iekļuvušajiem netīrumiem, matiem un putekļiem. Birste ir antistatiska, proti, atbrīvo plati no elektrostatiskā lauka. Kaut arī birstīte ir paredzēta tieši vinila platēm, jāņem vērā, ka to nedrīkst spiest, lai nesabojātu rievas. Ja ir notīrīta plates virsma, bet joprojām dzirdami sprakšķi, ir pienācis laiks veikt papildu vinila tīrīšanu: plašu tīrīšanas līdzekļi ietver arī antistatisku mikrošķiedras drāniņu un īpašu vinila kopšanas šķidrumu, kas nesatur alkoholu. Līdzeklis jāizsmidzina uz mikrošķiedras drānas un viegli ar apļveida kustībām jānoslauka plate, izvairoties no pārāk stipras spiešanas.

Jāsaka, ka vinila ierakstu tīrīšanas paņēmieni ir viena no visvairāk apspriestajām tēmām starp vinila kolekcionāriem. Nenoliedzami, ir svarīgi plates uzturēt tīras, jo tādējādi ir iespējams pagarināt vinila kalpošanas laiku, uzlabot skanējumu un novērst adatas nodilumu. Ja tu patiešām vēlies pasargāt savu vinila kolekciju, ievieto tikko notīrītos ierakstus jaunās kabatiņās; gan augšminētie, gan citi plašu tīrīšanas līdzekļi un aksesuāri iegādājami DISCOMANIA veikalā. Neskaidrību un šaubu gadījumā noteikti vērsies pie personāla, lai saņemtu vērtīgus padomus, kā parūpēties par vinila platēm, to atskaņošanas iekārtām, kā arī uzzinātu par jaunākajām tendencēm profesionālās skaņas un gaismas tehnikas pasaulē.

Uzzini vairāk: discomania.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)