Par Rīgas-Gaujas gastronomijas reģiona vēstnesi izvēlēts Dzintars Kristovskis
Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja RTAB sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua, Dzintars profesionālajā virtuvē darbojies jau vienpadsmit gadus, taču par visvērtīgākajiem viņš uzskata tieši pēdējos četrus. To laikā aizsākts un joprojām turpinās darbs pie tīras reģionālo produktu virtuves izveides, kas sevī ietver gan savvaļas velšu izzināšanu, gan šim reģionam atbilstošu dzērienu lološanu un tiem pienācīgas goda vietas atvēlēšanu uz svētku galda. Šefpavāra filozofija balstīta domā par tīru ēdienu - gan dabiskām, ekoloģiski augušām sastāvdaļām, tīrām garšām, gan ēdienu minimālām kombinācijām, taču maksimāliem garšas akcentiem.
Kristovskis tika uzrunāts kļūt par Rīgas – Gaujas gastronomijas reģiona vēstnesi, jo viņa filozofija pilnībā atbilst arī Eiropas gastronomijas reģiona izstrādātajam konceptam "Ar dabu škīvī". Kā atklāj pats garšu meistars, lai radītu jaunas un Latvijai vien raksturīgas receptes, daudzas stundas viņš pavada mežos un pļavās, garšojot un atklājot jaunus augus, ko tālāk pasniegt apmeklētājiem restorānam atbilstošā stilā. Viņa izstrādātajā ēdienkartē atrodami pat tādi nenovērtēti augi kā balanda, gārsa, nātres, panātres, rasaskrēsliņš u.c.
Kā norāda pats Kristovskis, "tehnoloģijas un gatavošanas iespējas mūsdienās ir tik attīstītas, ka es jūtu nepieciešamību atgriezties pie saknēm. Rīgas-Gaujas reģiona izstrādātais koncepts ir tieši par to – par produktiem un izejvielām, ko esam slavinājuši, cienījuši un likuši galdā jau gadu simtiem, iegūtas no pašu mežiem, plavām, upēm un ezeriem."
Uz sarakstu