Oriģināla pica tradicionālās Jāņu garšās
Pikantā Jāņu pica
Pagatavošana:
Izrullējam picas mīklu 30 cm diametrā, uz tās uzsmērējam picas vai tomātu mērci. Sarīvējam ķimeņu sieru un ar to pārkaisām picas pamatni. Uz picas izkārtojam vistas šašlika gabaliņus un liekam krāsnī cepties 300 grādu temperatūrā uz septiņām minūtēm. Kad noteiktais laiks pagājis, pārliecināmies, ka picas maliņa un apakša izcepusies zeltaini brūna un izņemam picu no cepeškrāsns. Sagriežam mazsālītos gurķus, čilli piparus, zilos sīpolus, dilles un sīpollokus un dekorējam picas virsmu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
* Picas mīkla 200 gr
* Picu mērce (vai tomātu mērce pēc gaumes) 3 ēd.k.
* Ķimeņu siers 200 gr
* Vistas šašliks 100 gr
* Mazsālīti gurķi 2 gab.
* Zilie sīpoli 1/2
* Čilli pipari 1/2
* Dilles pēc garšas
* Sīpolloki pēc garšas