Neizmet mandarīnu un apelsīnu miziņas! Tās var noderēt
Mandarīnu un apelsīnu laikā var gan baudīt sulīgos augļus, gan lietderīgi izmantot miziņu, pagatavojot izvilkumu, kas būs aromātiska piedeva desertiem.
Lai pagatavotu citrusaugļu izvilkumu, ņem divus apelsīnus, pusi citrona, puslitru baltvīna un vienu kanēļa standziņu. Augļus nomazgā, nosusina un nomizo (bez baltās daļas). Vīnu lej katliņā, pieber cukuru, citrusaugļu miziņas un visu karsē uz lēnas uguns. Pieliek kanēļa standziņu. Kad puse vīna iztvaikojusi, šķidrumu izkāš. Pilda pudelē un aizkorķē.
Citrusaugļu izvilkums ir lieliska piedeva konditorejas izstrādājumiem un saldajiem ēdieniem.
Raksts tapis sadarbībā ar