Banner 980x90

Meklē Otrajā pasaules karā kritušā siguldieša Pētera Kļaviņa tuviniekus

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA

Biedrība "Brāļu kapu komiteja" meklē Siguldas novadā dzimušā Otrā pasaules kara karavīra Pētera Kļaviņa (dzimis 1917.gada 11.janvārī Siguldā, kritis 1944.gada 27.martā) tuviniekus, pilsētas informācijas portāls Sigulda24.lv uzzināja Siguldas novada pašvaldībā.

Pēc pēdējās informācijas zināms, ka viņa sieva Lonija dzīvojusi Rīgā, Laboratorijas ielā 11-34. 

Biedrība "Brāļu kapu komiteja" ir organizācija, kas Latvijas valsts uzdevumā apzina latviešu karavīru kapus un apbedījumus gan Latvijas, gan Krievijas Federācijas teritorijā. Pērn pirmo reizi pēc Otrā pasaules kara Latvijas vēsturē radās unikāla iespēja dzimtenē pārvest 236 leģionārus, kuri tiks guldīti Lestenes brāļu kapos.

Apzinoties to, ka daudzi piederīgie līdz šim nav zinājuši par tuvinieku likteni kara laikā un nezina konkrētas karavīru apbedījuma vietas, "Brāļu kapu komiteja" vēlas noskaidrot pārvesto karavīru piederīgos, lai aicinātu uz svinīgo ceremoniju Lestenē.

Biedrība aicina atsaukties Siguldas novada iedzīvotājus, īpaši novadpētniekus un skolēnus, jo šis unikālais notikums varētu vēl vairāk attīstīt novada vēstures izpēti.

Biedrības kontaktinformācija: 67611640, e-pasts bkkomiteja@apollo.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)