Mazsālīti gurķi - tradicionālie
Šādi vienkārši un ātri pagatavoti gurķi būs ēdami jau aptuveni sešas stundas pēc pagatavošanas.
Sastāvdaļas: 1-1,5 kg nelielu gurķu, 3-4 ķiploka daiviņas, dilles, upeņu lapas. Marinādei 1 l ūdens, 1 ēdamk. rupjā sāls.
Pagatavošana: Gurķus liek 3 l burkā vai lielā traukā,pamīšus ar zaļumiem. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Gurķus pārlej ar karstu (bet ne vārošu) marinādi un ļauj tai ievilkties.
Piezīmes: Cits pagatavošanas variants – ar gurķiem piepildītās 3 l burkas virspusē uzber sāli (2-3 ēdamk.), tad ielej karstu ūdeni. Burku aizvāko un sakrata. Ja gurķus pārliesim ar aukstu sālsūdeni, tad tie būs gatavi pēc 2-3 dienām. Lai iegūtu interesantas garšas nianses, bez jau pierastajiem zaļumiem un citām piedevām gurķiem var pievienot ābolus.
Raksts tapis sadarbībā ar "Espati.lv".