Banner 980x90

Mājinieki Siguldā gaidāmajā PK posmā junioriem un jauniešiem kamaniņu sportā vēlas gūt medaļas katrā ieskaitē

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA

Latvijas junioru un jauniešu kamaniņu sporta izlase piektdien un sestdien Siguldā paredzētajā Pasaules kausa otrajā posmā vēlas izcīnīt medaļas katrā ieskaitē, otrdien preses konferencē izteicās valstsvienības galvenais treneris Aivars Kalniņš.

Kā zināms, Pasaules kausā jauniešiem un junioriem šajā sezonā tiks aizvadīti seši posmi. Pirmajā posmā pagājušajā nedēļas nogalē Norvēģijā, Lillehammeres trasē Kristers Aparjods izcīnīja otro vietu sacensībās junioriem, bet jauniešu divnieku ekipāža Aksels Tupe un Kaspars Šļahota ierindojās ceturtajā vietā.

"Siguldas posmā startēsim ar praktiski lielāko iespējamo komandu. Sacensībās piedalīsies pieci juniori, trīs juniores, pieci jaunieši un piecas jaunietes, kā arī četras divnieku ekipāžas - trīs junioru konkurencē un viena jauniešu," stāstīja Kalniņš. "Izdarīts liels darbs, rezultāti arī ir atbilstoši. Ir labas izredzes izcīnīt godalgotās vietas. Par spīti labiem startiem, iepriekšējā posmā tikām tikai pie viena sudraba. Mājās plānojam izcelties daudz labāk - visur izcīnīt pa medaļai."

Šīs sacensības vienlaikus būs kvalifikācijas nākamā gada sākumā Lillehammerē gaidāmajai Jaunatnes Ziemas Olimpiādei.

"Tehnikas ziņā labākie junioru braucēji tikai mazliet atpaliek no pieaugušajiem. Principā viņiem kamanas ir gandrīz kā pieaugušajiem braucējiem," stāstīja Kalniņš, slavējot arī junioru izlases lielo treneru kolektīvu.

Jau vēstīts, oktobra sākumā divkārtējais olimpisko spēļu medaļnieks Mārtiņš Rubenis gadu pēc karjeras beigām atgriezās kamaniņu sportā un sāka strādāt par Latvijas junioru izlases mehāniķi.

"Atceroties sevi šo sportistu vecumā, mums bija vairāk tāda amatieru klase, kas vienkārši brauca, nezinot, vai to vēlāk darīs arī profesionālā līmenī," stāstīja Rubenis. "Taču šogad jūtu, ka ir milzīgs lēciens tieši jauniešu un junioru komandu vidū. Iespējams, tas ir jauniešu Olimpiādes dēļ. Tiek būvēta jauna tehnika, visas komandas nopietni gatavojas."

"Sigulda ir tehniski braucama trase. Katrā mēģinājumā atrodam nianses, kuras varētu pieslīpēt. Ir cerības ticēt, ka tas nesīs rezultātus," norādīja jaunais treneris.

Siguldas posmā piedalīsies 184 dalībnieki ar 160 kamanām no 23 valstīm. Tik lielu dalībnieku skaitu Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga skaidroja ar to, ka Siguldas posms būs arī kvalifikācijas sacensības Jaunatnes Olimpiādei.

"Katru reizi, kad iesākas jauna sezona, mums tie ir svētki. Tāpat jūtamies arī šoreiz. Siguldas posms būs kā atskaites punkts vasarā ieguldītajam darbam, kā arī ģenerālmēģinājums nākamgad paredzētajām sacensībām," minēja Strenga.

Pasaules kauss Siguldā piektdien sāksies ar startiem jauniešiem un jaunietēm "A" vecuma grupā, kā arī sacensībām divvietīgām ekipāžām junioru konkurencē, bet sestdien turpināsies ar individuālajiem startiem junioriem.

Skatītājiem būs iespēja izmēģināt savas sekmes kamaniņu sporta rāvienos gan ar rolleru kamanām, gan starta estakādē. Piektdien trasē viesosies Valsts policijas speciālo uzdevumu vienība ar paraugdemonstrējumiem, dienesta suņiem, speciālo transportu, kā arī Bebrs Bruno un Runcis Rūdis. Savukārt sestdien visus gaidīs Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienests (VUGD) ar savu aprīkojumu un paraugdemonstrējumiem.

Tāpat jau šajā nedēļas nogalē Austrijā sāksies arī Pasaules kausa sezona pieaugušajiem, un šīs sacensības tiešraidē būs vērojamas "Best4Sport" televīzijas kanālā.

Siguldā nākamā gada 9. un 10.janvārī risināsies šīs sezonas piektais posms, un šīs sacensības notiek ar Ekonomikas ministrijas atbalstu.

"Vērtējam pasākumus, kas tūrismā varētu sniegt lielāko efektu gan Latvijas pozicionēšanā pasaulē, gan ekonomiskajā ziņā. Siguldas kamaniņu sacensības atbalstām jau trešo gadu pēc kārtas. Turpināsim to darīt, jo šis ir viens no veiksmīgākajiem pasākumiem šajā ziņā," atzina Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktors Kristaps Soms. "Šādos pasākumos maksimāli plaši stāstām pārējiem, kas ir Latvija. Tāpat veicinām ekonomisko ieguldījumu gan Siguldā, gan tās apkārtnē."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)