Banner 980x90

Kurp Latvijā doties supot?

Ja vēl neesi pazīstams ar terminu "supot", vispirms lieti noderēs tā skaidrojums: SUP jeb stand up paddle (burtiski – stāvairēšana) ir sporta veids, kur cilvēks pārvietojas pa ūdens virsmu, stāvot uz samērā plata, viegla un stabila sērfošanas dēļa un airējot ar vienu airi. Tie, kam supošana jau ir sirdij tuva – turklāt viena no iecienītākajām fiziskajām aktivitātēm siltā laikā –, noteikti zina, cik aizraujoša un vienlaikus meditatīva var būt šī nodarbe. Proti, tā ir iespēja izbaudīt sauli, siltumu, brīnišķīgus saulrietus – vai saullēktus – virs ūdens virsmas. Vienu vārdu sakot – vasaru.

Gan tikko iesācējiem, gan lietpratējiem noderēs raksta turpinājumā apskatītie ezeri visos Latvijas reģionos, kas piedāvā ne tikai atpūtu pie ūdeņiem, bet arī supošanu.

Kurzeme – Usmas ezers

Ventspils novada Usmas pagastā atrodas viens no lielākajiem Latvijas ezeriem – Usmas ezers –, kurš robežojas ar Kuldīgas novadu un Talsu novadu, un pēc ūdens tilpuma ir otrs lielākais valstī. Ezera izpētē un saulrieta vērošanā uz ūdens virsmas noteikti noderēs SUP dēļi, kā arī, apmeklējot Usmas ezeru, noteikti ieplāno nakšņošanu un papildu brīvā laika pavadīšanas aktivitātes.

Vidzeme – Plaužu ezers

Dodoties apceļot Vidzemes augstieni, ir vērts atcerēties, ka Ogres novadā uz Ķeipenes un Taurupes pagastu robežas atrodas neliels, taču skaists ezers – Plaužu ezers. Ja esi no tiem, kam sirdij tuvāka aktīvā atpūta pie un uz ūdens, nepalaid garām iespēju šo ezeru apmeklēt. Plaužu ezera krastā ir pieejamas nakšņošanas iespējas, to iecienījuši makšķerēšanas entuziasti, turklāt varēsi iznomāt dažādus peldlīdzekļus, tai skaitā – arī SUP dēļus.

Zemgale – Vecumnieku vecais ezers

Vecumnieku novada Vecumnieku pagasta Vecumniekos atrodas Vecumnieku vecais ezers, kas ir mākslīga ūdenstilpe uz Taļķes upes, Lielupes sateces baseinā. Ezers būs piemērots visiem supošanas interesantiem – gan rūdītiem supotājiem, gan iesācējiem, proti, supošanas apmācība tiek nodrošināta kā bērniem un jauniešiem, tā arī pieaugušajiem.

Latgale – Balvu ezers

Ja vēlies izrauties no pilsētas mūžīgās dunas un skrējiena un esi nolēmis apceļot Latgali, kura, starp citu, ir ezeriem bagātākais Latvijas reģions, skaistus dabas skatus no ūdens varēsi vērot izbraucienos ar SUP dēļiem arī Balvu ezerā. Balvu ezers atrodas Balvu novada Kubulu pagastā, kā arī Balvu pilsētā.

Rīga – Ķīšezers

Savukārt, ja dzīvo Rīgā un nevēlies doties nekur tālu, tomēr esi nolēmis izmēģināt pēdējā laikā tik ļoti populāro supošanu – vai arī gluži vienkārši nav sanācis piedzīvot maģiskās izjūtas, sagaidot saullēktu uz ūdens, peldot uz SUP dēļa, – tuvumā ir ļoti daudz un dažādu vietu, kur to paveikt. Viena no šīm vietām ir Ķīšezers.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)