Garšīgās kartupeļu pankūkas ar sieru
Kartupeļu pankūkas ar skābo krējumu... iedomājoties vien mutē sariešas siekalas, vai ne? Lūk, parastā kartupeļu pankūku recepte, kas papildināta ar sieru - ātri, garšīgi un tik atbilstoši rudenim un ziemai!
Sastāvdaļas - 4-5 personām vajadzēs 1kg kartupeļu, 200g siera (gardas sanāk ar cieto sieru, bet var būt arī kāds parastāks siers), 1-2 olas, ~ 0,5 - 1 glāze miltu, dažas ķiploka daiviņas, sāls, pipari, eļļa cepšanai, zaļumi un skābais krējums pasniegšanai.
Pagatavošana - Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, lieko sulu notecina, arī sieru sarīvē uz rupjās rīves, pievieno kartupeļiem, masai pievieno olas, pakāpeniski miltus, skatoties, lai nesanāk ne par šķidru, ne par blīvu, galvenais - lai cepot turās kopā. Pievieno ļoti smalki sakapātu, sarīvētu vai caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku - pēc garšas, sāli, piparus - arī pēc garšas. Cep sakarsētā eļļā, līdz zeltaini brūnas. Pasniedz apkaisītas ar zaļumiem un kopā ar skābo krējumu.
Piebilde - šī ir recepte, kurā var eksperimentēt ar siera izvēli - kad apnīk cept ar parasto sieru, izmēģini ar, piemēram, kādu pikantāku sieru. Tāpat - cietie sieri piedod labu garšu šīm pankūkām.
Raksts tapis sadarbībā ar