Banner 980x90

Drīzumā uzsāks avārijas likvidēšanas darbus Peldu ielā Siguldā

Rīga, 5.sept., LETA. Drīzumā uzsāks avārijas likvidēšanas darbus Peldu ielā Siguldā, lai varētu atjaunot satiksmi, aģentūru LETA informēja Siguldas novada domē.

Jau ziņots, ka augusta vidū Siguldas novada pašvaldības speciālisti Gaujas Nacionālā parka (GNP) teritorijā esošajā Peldu ielā konstatēja būtiskas plaisas ielas virskārtā, vairākus metrus no krasta pamanot vietu Gaujā, kurā novērota saduļķota ūdens veidošanās. Tā rezultātā Peldu ielā tika slēgta gājēju un transporta kustība un piesaistīti ģeologi un citi speciālisti bīstamās situācijas izpētei.

Lai rastu risinājumu Peldu ielas avārijas situācijai, 3.septembrī Siguldas novada pašvaldības pārstāvji tikās ar AS "Ceļu projekts" pārstāvjiem, kas ir veikuši bīstamā posma inženierģeoloģijas izpēti, un SIA "UNI-TOTS" pārstāvjiem, kas veikuši izpēti un uzsākuši monitoringu. Uzņēmumu speciālisti informēja par iespējamajiem risinājumiem, lai ierobežotu radušās situācijas tālāku izplatību, stāstīja pašvaldībā.

Pēc speciālistu atzinuma, cēlonis avārijas situācijai ir nenoskaidrota ūdens apjoma atslogojums Gaujas gultnē, kā rezultātā ir zaudēta ceļa noturība. Veikto izpētes darbu rezultātā ir secināts, ka autoceļa nestspēja, ņemot vēra radušos situāciju, nav pietiekama, un satiksmei tā nav izmantojama.

Pašlaik projektētāji apkopo iegūto inženiertehnisko informāciju un gatavo ieteikumus un risinājumus avārijas situācijas ierobežošanai, kā arī aprēķina veicamo darbu apmērus. 

Papildus tam Siguldas novada pašvaldības speciālisti ir tikušies arī ar Būvniecības valsts kontroles biroju (BVKB), lai konsultētos par rīcību tālāko darbu veikšanai un pareizai dokumentu sakārtošanai. 

Pēc Siguldas novada domes speciālistu teiktā, BVKB darbinieki apstiprinājuši, ka pašvaldības līdz šim veiktās darbības ir atbilstošas, kā arī informēja, ka vajadzības gadījumā arī turpmāk sniegs atbalstu.

Avārijas likvidēšanas darbus plānots uzsākt tuvākajās dienās, lai atjaunotu transporta un gājēju kustību pagaidu lietošanai. Tāpat arī piesaistītie speciālisti turpinās Peldu ielas un piegulošās teritorijas monitoringu.

Pašvaldība atgādina, ka Gaujas senielejas un atrakciju parka "Tarzāns" apmeklētāji aicināti automašīnas novietot Svētku laukuma, Leona Paegles ielas 21 apkaimē, kā arī blakus esošajās ielās. Par laivošanu un uzturēšanos kempingā "Siguldas pludmale" plašāka informācija pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 29244948.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)