Dārzeņus uzglabāju saldētavā
Ilona Klovāne, žurnāla "Praktiskais Latvietis" žurnāliste: Manuprāt, saldēšana ir labākais un vienkāršākais ne tikai augļu un ogu, bet arī dārzeņu un sēņu uzglabāšanas veids. Ne velti pētījumi liecina, ka tādējādi nezūd to uzturvērtība un garšas īpašības.
Man patīk gatavot saldētus maisījumus no kabačiem, ziedkāpostiem, brokoļiem, zirņiem, pupiņām, dārza pupām – patiesībā no visa, kas paliek pāri vasarā vai rudenī dārzā un uzreiz neapēdas. Dārzeņus sagriežu nelielos gabaliņos, ievietoju polietilēna maisiņos un lieku lielajā horizontālajā saldētavā. Ziemā no tiem gatavoju sautējumus. Esmu jau iemanījusies ar daudzuma aprēķinu un lieku tā, lai viena iepakojuma pietiktu kārtīgām pusdienām.
Arī zaļumu ziemai nekad nav par daudz. Man patīk saldēt dilles un pētersīļus – tos var bērt klāt visām zupām, mērcēm un sautējumiem.
Raksts tapis sadarbībā ar
Uz sarakstu