Banner 980x90

Dabas aizsardzības pārvalde festivālā "Latvija šūpojas Siguldā" veidos 12 šūpoles

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Šajā nedēļas nogalē, no sestdienas, 26.marta līdz pirmdienai, 28.martam, Siguldā norisināsies pirmais šūpoļu festivāls "Latvija šūpojas Siguldā", un Dabas aizsardzības pārvalde papildinās Gaujas nacionālā parka un Siguldas iedzīvotāju un viesu prieku šajās Lieldienās, uzstādot divpadsmit šūpoles Gaujas senlejas ainaviskākajās skatu vietās.

Kā pilsētas informācijas portālu Sigulda24.lv informē Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Inese Pabērza, šūpoles taps no dabiskiem materiāliem, katras no tām būs atšķirīgas un tiks darinātas, lai iederētos konkrētajā vietā. Šūpoles tiks izvietotas tūrisma takās virs Gūtmaņalas, Taurētājkalnā, Krimuldas pilsdrupās, platformā virs Velnalas, Ķeizarskatā, Ķeizarkrēslā, skatu vietā pie jaunā serpentīna ceļa, svētku laukumā, Karātavkalnā, Gleznotājkalnā, Satezeles pilskalnā un Raganu katlā.

Pērn ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu Siguldā un tās apkārtnē ievērojami tika uzlabota dabas tūrisma infrastruktūra - atjaunotas, izbūvētas takas, skatu platformas, kāpnes, izveidotas atpūtas zonas, izvietota informācijas infrastruktūra u.c. Izmantojot Siguldas novada pašvaldības sagatavoto šūpoļu ceļa karti, Dabas aizsardzības pārvalde aicina festivāla laikā doties dabā un iepazīt Gaujas nacionālā parka dabas bagātības.

Šūpoļu karte būs pieejama pašvaldības mājaslapā "www.sigulda.lv", Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā "www.daba.gov.lv", kā arī Siguldas Tūrisma informācijas centrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)