Banner 980x90

"Cēsu alus" rada jaunu alus zīmolu, investējot tajā 100 tūkstošus eiro

Lielākā Latvijā ražojošā alus darītava "Cēsu alus" radījusi jaunu alus zīmolu - "Brūža alus". Kopējās investīcijas jaunā alus zīmola un alus sērijas radīšanā ir 100 000 eiro, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē AS "Cēsu alus" Sabiedrisko attiecību vadītāja Agita Baltbārde.

Viņa informē, ka "Brūža alus" ir Cēsu alus darītavas galvenā alus meistara Māra Gramberga īpaši izveidota alus sērija, tajā iekļaujot trīs dažādas alus šķirnes.

Grambergs ir Cēsu alus darītavas galvenais alus meistars, kura zināšanas un pieredze alus brūvēšanā sniedzas jau otrajā paaudzē. Grambergs alus darīšanas tradīcijas mantojis no vecākiem, kas alus meistaru arodā strādāja vēl vecajā Cēsu alus brūzī - šis fakts ir arī jaunā alus zīmola nosaukuma pamatā.

Tieši Grambergs ir veicinājis jaunā alus zīmola izveidi ar nolūku tajā iekļaut dažādas alus garšu variācijas, tādejādi iepazīstinot Latvijas alus baudītājus ar alus pasaules daudzveidību.

Pirmās alus šķirnes, kas iekļautas "Brūža alus" zīmolā, ir Samtainais, Rūgtais un Nefiltrētais.

Nosaukumi raksturo arī alus garšu katrai šķirnei. Kā stāsta Grambergs: "Samtainais ir tumsnēja dzintara tipa alus, ar maigu, samtainu garšu, ko veido aromātiskie Perle apiņi. Garšas pilnību veido viegli saldenas notis, kas ir pārākas par klasisko alus rūgtumu. Ne miņas no ierastā alus raugu asuma, dzidri skanīga un tīra aromātu buķete. Rūgtais pārstāv klasisko lager tipa alu. Pilzenes gaišais iesals ar Magnum rūgtajiem apiņiem alu dara sīvu un nedaudz rūgtenu, tomēr ar patīkami apiņotu aromātu un pēcgaršu. Gaismu atstarojošs, mirdzoši zeltains alus ar stingru putu cepurīti. Nefiltrētais ir izteikti latvisks alus, par ko liecina gan alus krāsa, gan aromāta buķete, gan apaļā un pilnīgā garša. Te ir viss, kas nepieciešams alus baudītājam – pilnīgs garšā, viegli baudāms, raugu klātbūtne nav pārlieku uzbāzīga. Šāds alus var izrādīties īsts kārums svētku galdā, jo labi saderēsies ar dažādiem latviskiem ēdieniem."

Savukārt "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone - Zatlere norāda: "Latvijas alus baudītājs mīl īpaši izmeklētas alus šķirnes, tādēļ jauno alus šķirni radījām nevis balstoties uz tirgus pētījumiem, bet gan uz mūsu galvenā alus meistara zināšanām un ģimenes pieredzi paaudzēs alus darīšanā. Mēs lepojamies ar alus meistaru, kas Cēsu alus darītavā ieguldījis jau 20 gadus savas profesionālās dzīves. Uzticoties Māra Gramberga izcilajai alus garšas izjūtai un brūvēšanas gaumei, nododam alus baudītāju vērtējumam Brūža alus sēriju."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)