Biezpiena un ābolu plācenīši ķiršu ievārījumu
Nepieciešams:
700g pilnpiena biezpiena;
2 olas,
8 ēdamkarotes miltu,
3 ēdamkarotes vaniļas cukura,
kanēlis,
piens;
sarīvētas citrona miziņas,
1 skābs ābols,
eļļa,
pūdercukurs.
Pagatavošana:
Lielā bļodā saspaida biezpienu, piesit olas. Biezpiena masai pievieno miltus, pienu un maisa, līdz tā kļūst viendabīga. Piena un miltu daudzumu izvēlas atkarībā no biezpiena masas biezuma. Tā nedrīkst būt pārāk šķidra. Ābolu nomazgā, izņem serdi, sagriež kubiciņos un pievieno plācenīšu mīklai. Cukuru, kanēli un citrona miziņas pievieno pēc garšas. Ja citrona miziņas ir par daudz, mīkla var iegūt rūgtenu piegaršu.
Iegūto masu ar lielu karoti vai kausu liek uz sakarsētas pannas un cep eļļā, līdz plācenīši ir gatavi. Pasniedz pārkaisītus ar pūdercukuru un pārlietus ar ķiršu ievārījumu.
Piedevās ķiršu ievārījuma vietā var izmantot krējumu vai jogurtu.
Raksts tapis sadarbībā ar "Espati.lv".