Banner 980x90

Biezpiena un ābolu plācenīši ķiršu ievārījumu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay

Nepieciešams: 
700g pilnpiena biezpiena;
2 olas, 
8 ēdamkarotes miltu, 
3 ēdamkarotes vaniļas cukura, 
kanēlis, 
piens;
sarīvētas citrona miziņas, 
1 skābs ābols, 
eļļa, 
pūdercukurs.

Pagatavošana:
Lielā bļodā saspaida biezpienu, piesit olas. Biezpiena masai pievieno miltus, pienu un maisa, līdz tā kļūst viendabīga. Piena un miltu daudzumu izvēlas atkarībā no biezpiena masas biezuma. Tā nedrīkst būt pārāk šķidra. Ābolu nomazgā, izņem serdi, sagriež kubiciņos un pievieno plācenīšu mīklai. Cukuru, kanēli un citrona miziņas pievieno pēc garšas. Ja citrona miziņas ir par daudz, mīkla var iegūt rūgtenu piegaršu. 

Iegūto masu ar lielu karoti vai kausu liek uz sakarsētas pannas un cep eļļā, līdz plācenīši ir gatavi. Pasniedz pārkaisītus ar pūdercukuru un pārlietus ar ķiršu ievārījumu.

Piedevās ķiršu ievārījuma vietā var izmantot krējumu vai jogurtu.

Raksts tapis sadarbībā ar "Espati.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)