Ātrā ogu un biezpiena torte
Sastāvdaļas:
6 plāksnes kārtainās mīklas
200 g biezpiena
1 ola
2 ēdamkarotes vaniļas cukura
5 ēdamkarotes cukura
100 g saldā krējuma
200 g jogurta (bez piedevām)
2 tējkarotes želatīna
Liela krūze ar jebkurām ogām, kas iet pie sirds
Pagatavošana:
Veidnē ieklāj foliju, kas noziests ar eļļu. Malas pārloka pāri veidnei. Tad ieklāj mīklu, lai tā būtu pāri veidnes malām. Sabaksta ar dakšiņu un 200 grādu karstumā cep gatavu.
Krēma pagatavošana: olu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru, iemaisa jogurtu, biezpienu un uzbriedinātu želatīnu. Uzmanīgi iecilā arī saputotu krējumu.
Kad mīkla izņemta no veidnes un atdzisusi, tajā liek sagatavoto masu. Liek ledusskapī sastingt. Kūkas augšpusi dekorē ar ogām.
Padoms! Ja vēlas, arī gatavojot masu, var pievienot ogas, lai tā sanāk bagātīgāka. Mīklas pamatnei var izmantot arī cepumu masu (cepumi + sviests), ja negribas to veidot no kārtainās mīklas.
Raksts tapis sadarbībā ar "Espati.lv".