Banner 980x90

13 jautājumi "Veto Magazine" galvenajam redaktoram Jānim Volkinšteinam

Šonedēļ uz Pilseta24.lv 13 jautājumiem atbild mūzikas un kultūras žurnāla "Veto Magazine" galvenais redaktors, bāra "Vieta" īpašnieks un grupas "IndyGo" ģitārists Jānis Volkinšteins jeb Volkijs.

1. Trīs svarīgākie notikumi Jūsu pārstāvētajā nozarē pēdējā laikā?

Personīgi man kā drukāta medija (žurnāla) galvenajam redaktoram lielākais notikums ir Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) līdzfinansējuma saņemšana izdevuma drukas darbiem. Acīmredzot, piecu pastāvēšanas gadu laikā "Veto Magazine" sevi ir pierādījis kā svarīgu Latvijas "jaunā radošuma" skatuves sastāvdaļu. Prieks ir pamatīgs – jo, lai arī joprojām ir lietas, kas pieklibo Tēvzemes pilsētvidē, dizainā, mūzikā u.c. mūs interesējošas sfērās, progress šo piecu gadu laikā ir pamanāms. Varbūt vēl nevaram gāzt kalnus, bet kādu pauguriņu iedunkāt varam. Jāturpina attīstīties.

2. Kādi Jums ir lielākie izaicinājumi tuvākajā laikā?

Laikam jau turpināt uzsūkt informāciju no dažādu notikumu epicentriem, nenozogot par daudz laika savai mazajai ģimenei. Tas vienmēr ir liels izaicinājums.

3. Ko Jūs domājat par latviešu aizceļošanu uz ārzemēm?

Ja izceļošana ir izglītības vārdā, es esmu 100% par. Ir izglītības sfēras, kuras Latvijā acīmredzami pieklibo. "Veto Magazine" radošais direktors Germans Ermičs nesen ir ieguvis bakalaura grādu Eindhovenas Dizaina akadēmijā. Bez iegūtās importa zinību vācelītes žurnāls ne tuvu neizskatītos tā kā šobrīd. Droši vien rullētu MS Word Clipart 3D virsraksti un 40 fotogrāfijas vienā atvērumā. Pirmajā jautājumā minētais progress nebūtu tāds, ja nebūtu arhitekti, kino cilvēki, vizuāļi u.c. mērķtiecīgi ļaudis, kuri zinību pūru smēlušies aizrobežu ūdeņos.

Protams, ja jārunā par cilvēkiem, kuri pamet Latviju izmisuma un trūkuma vadīti – tas ir neaprakstāmi skumji.

4. Nosauciet latvieti ar ko var lepoties visa Latvija?

Pirmajā brīdī nāk prātā NHL uzbrucējs Kaspars Daugaviņš. Esmu liels hokeja cienītājs. Liels augumā. Tas ir skaisti un motivējoši, ka cilvēki no 2 milj. valstiņas uzstāda ļoti augstus mērķus un nepadodas, tos nesasniedzot. Ambīcijas – mazas nācijas privilēģija, ko mums jāmācās izmantot savā labā.

5. Vieta, kur varat relaksēties un atjaunot spēkus?

Tā kā strādāju pie sevis, tādas īstas brīvdienas man bieži izpaliek. Tādēļ cenšos gandrīz katrā darbadienā atrast brīdi, kad restartēties. Vai tas būtu fikss trenažieru zāles apmeklējums dienas vidū vai hokeja treniņš vakarā. Sports galvu iztīra ne sliktāk kā pieaugušo dziras. Pa retam uzspēlējam rokenrolu ar grupu "IndyGo" - tas arī ir feini, bet, kā jau teicu, reti.

6. Labākais notikums Jūsu dzīvē pēdējā laikā?


Tie paši labākie notikumi ir tie personīgākie. Un tā vienmēr ir pārāk laba barība interneta troļļiem.

7. Kāds ir Jūsu mīļākais ēdiens un dzēriens?

Vidusjūras virtuve – Itālija, Grieķija. No dzērieniem garšo labs sarkanvīns. Šobrīd esam uzsākuši vienas Ungārijas vīna darītavas vīnu importu. Darītavu sauc tās īpašnieku dzimtas vārdā – "BOCK". Pagaidām tie nogaršojami tikai mūsu kafejnīcā/bāriņā "Vieta". Esam iekārtojušies Kr. Valdemāra 61. Laba atmosfēra, lasītava ar labu ārvalstu un pašmāju presi. Nāciet ciemā!

8. Kāda ir Jūsu labākā un sliktākā īpašība?


Labākā un sliktākā laikam būs viena un tā pati. Kad es uzsāku ko jaunu, es par to iedegos un varu strādāt 25 h diennaktī, lai to realizētu. Vārīties par to dienu un nakti, strādāt ar milzu darbaspēju. Bet šīs monētas otra puse – pēc katra kāpuma nāk kritums.

9. Kas ir labākais, ko cilvēce ir ieviesusi?

Uhh... ar ko lai sāk? Nav jau tik bēdīgi ar to cilvēci. Internets?

10. Ja Jūs būtu Dievs, ko Jūs mainītu pasaulē?

Neko. Šī atbilde lai paliek hipijiem un Mis X Valsts konkursa dalībniekiem. Mainot kaut ko vienu, var nemanot sačakarēt ko citu. Vai tad jūs neskatāties multenes, kur to skaidri parāda?

11. Kas ir Jūsu elks? Kāpēc?

Ovijs (Aleksandrs Ovečkins) – Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs. Viņš nav klasiski izskatīgs, viņam nav priekšzoba... Bet viņš ir cilvēku mīlēts rokstārs un liek izskatīties Amerikai kā savam spēļlaukumam.

12. 10 ballu sistēmā – cik laimīgs Jūs pašlaik jūtaties?

Lai iet 9. Būtu vairāk miega stundu, būtu visi 10.

13. Jūsu novēlējums Latvijai.

Nebūtu slikti interneta komentāru troļļošanas vietā iemācīties paveikt ko noderīgu. Vai arī vismaz troļļošanas smieklīguma līmeni uzpumpēt līdz 9gag.com.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)