Banner 980x90

Zarnu infekcijas slimības dēļ Siguldas novadā šonedēļ atcelti visi masu pasākumi bērniem

Rīga, 16.sept., LETA. Zarnu infekcijas slimības dēļ Siguldas novadā šonedēļ atcelti visi masu pasākumi bērniem, aģentūru LETA informēja Siguldas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Sandra Tukiša.

Lai izvairītos no zarnu infekcijas slimības izplatības šodien Siguldas pašvaldības vadība nolēmusi atcelt visus masu pasākumus, kuros šonedēļ bija paredzēta bērnu dalība. Bērni nepiedalīsies 20.septembrī plānotajā olimpiskajā dienā, 18.septembrī - drošības dienā, kā arī mobilitātes nedēļas pasākumos, stāstīja Izglītības pārvaldes vadītāja.

Viņa teica, ka šorīt ar visu pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem pārrunāta aktuālā informāciju, ko snieguši epidemiologi un pediatri, kā arī tas, kādi piesardzības pasākumi būtu jāievēro ikdienā, lai izvairītos no jauniem saslimšanas gadījumiem.

Visu pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem katru rītu Izglītības pārvaldei būs jāziņo, cik bērni neapmeklē bērnudārzu. "Patlaban pašvaldība neplāno slēgt kādu pirmsskolas izglītības iestādi. Ja vecākiem ir iespēja un viņi vēlas, tad viņi savu bērnu var paturēt mājās, lai izvairītos no iespējamās saslimšanas," sacīja Tukiša.

Viņa atzina, ka pašvaldība līdz šim vēl nav saņēmusi no atbildīgajiem dienestiem informāciju, kurā būtu noskaidrots iemesls, kas izraisīja tik daudzskaitlīgu bērnu un pieaugušo saslimšanu ar zarnu infekcijas slimību.

Arī šodien visās pirmsskolas izglītības iestādēs Pārtikas veterinārais dienests (PVD) veic pārbaudes pēc nedēļas nogalē veiktajiem dezinfekcijas pasākumiem.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka līdz svētdienai zarnu infekcijas simptomi konstatēti 23 cilvēkiem, tostarp 19 bērniem un četriem pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem no Siguldas un tās apkārtnes.

Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) informēja, ka zarnu infekcijas simptomi konstatēti bērniem un darbiniekiem piecās Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs, bet apstiprinātie STEC infekcijas gadījumi un hemolītiski urēmiskā sindroma gadījumi konstatēti trijās. Vismaz viens bērns, kuram atklāti zarnu infekcijas simptomi, nav apmeklējis bērnudārzu. Vairāki bērni ir hospitalizēti, tostarp triju bērnu stāvoklis ir smags.

Saslimšanu izraisījis mikroorganisms "E.Coli", ar kuru cilvēks var inficēties, lietojot uzturā nepietiekami termiski apstrādātu dzīvnieku izcelsmes pārtiku, nemazgātus augļus un dārzeņus, gan arī neievērojot higiēnas prasības.

Šodien PVD veic pārbaudes arī uzņēmumos, kas Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēm piegādāja svaigus augļus un dārzeņus. 

"Šonedēļ gaidāmi "Pīlādzītī", "Saulītē" un "Ieviņā" ņemtie virsmu nomazgājumu paraugu laboratorisko izmeklējumu rezultāti, kā arī vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmumos ņemto arbūzu paraugu laboratorisko izmeklējumu rezultāti," sacīja PVD sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Lai pārbaudes noritētu operatīvi, to veikšanai mobilizētas vairākas PVD pārvaldes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)