Banner 980x90

Vidzemes plānošanas reģions izsniedzis 16 taksometru licences

Jelgava, 12.jūl., LETA. Kopš jūnija sākuma, kad plānošanas reģioni sāka izsniegt taksometru licences, Vidzemes plānošanas reģions (VPR) izsniedzis 16 šādas atļaujas, aģentūru LETA informēja VPR sabiedrisko attiecību vadītāja Anita Āboliņa.

Reģiona pakopotā informācija liecina, ka taksometru nolīgšanas maksimālā maksa svārstās no 0,3 līdz 2,5 eiro, bet attāluma tarifs - no 0,4 līdz 0,71 eiro par kilometru. Savukārt laika tarifs taksometriem reģionā ir no 0,1 līdz 0,15 eiro par minūti.

Āboliņa atgādināja, ka saskaņā ar grozījumiem Autopārvadājumu likumā speciālās atļaujas pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometru izsniedz plānošanas reģioni. Taču republikas pilsētās atļaujas izsniedz pilsētu pašvaldības, tāpēc VPR licences pasažieru pārvadājumiem ar taksometriem Valmierā joprojām izsniegs pati Valmieras pašvaldība.

Procedūru iespējams veikt, gan izmantojot elektronisko saziņu, gan arī ierodoties klātienē, vizīti iepriekš saskaņojot ar Sabiedriskā transporta nodaļas darbiniekiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)