Banner 980x90

Turaidā norisināsies Līvu diena skolēniem

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šī gada 30.septembrī no plkst.10.00 līdz plkst.18.00 Turaidas muzejrezervātā notiks Līvu diena skolēniem, kurā tiek gaidīti skolēni kā arī pirmsskolas iestāžu vecāko grupu audzēkņi, lai interaktīvā veidā izzinātu vēsturi par vienu no Latvijas pamattautām – lībiešiem.

Kā pilsētas informācijas portālu Sigulda24.lv informēja organizatori, Lībiešu dienas mērķis ir popularizēt Gaujas lībiešu kultūras mantojumu un iedvesmot skolēnus iepazīt lībiešu tautas vēsturi.

Lībiešu dienas ietvaros ikviens varēs uzzināt – Kas ir Gaujas lībieši? Kur viņi dzīvoja? Ko darīja? Kā runāja? Kā ģērbās? Kā veidoja sadarbību ar citām tautām? Būs ekskursija ekspozīcijā "Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē", līvu dziesmu un rotaļu mācīšanās Dziesmu dārzā, līvu tērpu detaļu izzināšana un aproču darināšana Baznīckalnā, seno mērvienību apguve Dainu kalnā un interaktīvās naudas lādes izpēte Turaidas pils pagalmā.

Šajā dienā bērnus un skolēnus sagaida pusotru stundu gara aizrautīga spēle, meklējot Gaujas lībiešu pēdas, atklājot viņu kultūras mantojumu Turaidas vēsturiskajā centrā. Piecās vietās muzejrezervāta teritorijā būs dažādi uzdevumi, pārsteigumi, kas radīs izziņas prieku un sniegs zināšanas, kas noderēs katram, kas interesējas par vēsturi, gan 9. klases skolēniem, gatavojoties vēstures eksāmenam.  Ikvienam tiks balva par dalību un gandarījums par kopīgu vēstures izzināšanu.

Visas dienas garumā būs iespēja doties arī citās tematiskās ekskursijās kopā ar zinošu gidu un iepazīt vairāk nekā 35 citas Turaidas muzejrezervāta ekspozīcijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)