Banner 980x90

Šūpoļu festivāla laikā Siguldā viesosies pasākums "Latvijas Goda aplis"

Valmiera, 27.marts, LETA. No 31.marta līdz 2.aprīlim Siguldā Šūpoļu festivāla laikā norisināsies arī festivāla "Latvijas Goda aplis" posms, aģentūru LETA informēja pasākuma pārstāvji.

Šūpoļu festivālā "Latvijas Goda aplis" aicinās uz "Māras istabu", lai Svētku laukumā notiekošajā amatnieku tirgū ikviens varētu iepazīt Siguldas novada ražotāju piedāvājumu.

Galvenā svētku atzīmēšana notiks pilsētas Svētku laukumā 1.aprīlī no plkst.9 līdz 16. Visi pilsētnieki un tās viesi aicināti piedalīties Latvijas kartes likšanas čempionātā "Cik labi tu pazīsti Latviju?", kā arī pārbaudīt savas zināšanas par mūsu valsti viktorīnā. Festivāla informācijas stendā būs iespēja uzaicināt savus tuvos, mīļos cilvēkus kopā svinēt Latvijas simtgadi, nosūtot īpašu pastkarti. Svinot Siguldā Lieldienas, būs iespēja arī kopā izzināt un atcerēties ar pavasari un tā lielākajiem svētkiem saistītos ticējumus un paražas.

Plkst.11 gadatirgus apmeklētājus sveiks šā pasākuma Goda saimniece - folkloras kopas "Senleja" vadītāja Anda Skuja. Kopā ar Rīgas Danču klubu tiks izdziedātas un izdejotas skanīgākās pavasara dziesmas, izspēlētas Lieldienu rotaļas un gatavots pantāgs. Tas ir tradicionāls Ūsiņa dienas ēdiens, kas simboliski ataino sauli, tādēļ to bieži gatavo arī Lieldienās.

Šūpoļu festivāls gan tiks atklāts jau dienu iepriekš, 31.martā, ar atraktīvu Zaķu skrējienu.

Festivāls "Latvijas Goda aplis" ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas kopš pērnā gada novembra godina dažādus Latvijas novadus un to ievērojamās personības, katru nedēļu ciemojoties kādā no daudzajām skaistajām un stāstiem bagātajām valsts vietām un aicinot pievienoties ikvienu interesentu un pašmāju kultūras cienītāju. Festivāls turpināsies līdz pat šā gada novembrim, kulminējot gaismas festivālā "Staro Rīga".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)