Banner 980x90

Stūra dīvāni – gaumīgas un multifunkcionālas mēbeles viesistabai

Foto: idmebeles.lv
Foto: idmebeles.lv
Daudzos mājokļos viesistabas centrs ir dīvāns – komfortabla un atraktīva mēbele, kas piešķir istabai īpašu atpūtas un miera atmosfēru. Kvalitatīvi stūra dīvāni var kalpot gadiem ilgi, taču, lai nemainītu dīvānu ik pēc diviem gadiem, plašajā piedāvājumā jāatrod izturīgs un moderns dīvāns. Uzziniet šajā rakstā par stūra dīvāna izvēles stratēģiju un iepazīstieties ar jaunākajām mēbeļu modes tendencēm!

Stūra dīvāni 2019. gadā: omulīgi, vienkārši, atraktīvi
Arī mēbeļu ražošanā ir savas tendences, kas mainās ne tik ātri kā apģērbu un apavu mode, taču ietekmē visu cenu segmentu mēbeļu izskatu. Pēdējo gadu nozīmīgākā tendence, kas būs aktuālā arī tuvākajā nākotnē, ir dabiskie toņi un mierīgs, mājīgs mēbeļu dizains. 

Jau vairākus gadus mēbeļu modē noteicošais dizaina faktors ir tīra krāsa. Dīvāni ir pieejami gan mierīgos, gan spilgtos toņos, taču krāsu paletē parasti tiek izmantotas ne vairāk kā divas saskanīgas krāsas. Modernākie 2019. gada toņi ir siltie pasteļtoņi un to tumšākas versijas, taču arī eleganti vienkrāsainie tumšie dīvāni nepazudīs no veikalu sortimenta.

Foto: idmebeles.lvFoto: idmebeles.lv


Gan 2018., gan 2019. gadā izplatītākie stūra dīvānu polsterējuma audumi ir:
• tepiķoti audumi;
• žakards;
• floks (samta aizvietotājs);
• gobelēns;
• velūrs;
• šenils (kombinētais audums no kokvilnas un sintētikas).

Par stūra dīvānu rotājumiem galvenokārt kalpo dekoratīvie spilveni, nevis uzkrītoša apdare ar dažādu krāsu un tekstūru kombinācijām. Elegants un vienlaikus neuzkrītošs dīvānu ārējais izskats ļauj vieglāk atrast konkrētām telpām piemērotāko modeli.

3 padomi dīvāna izvēlē
Pirms stūra dīvāna iegādes ir jānosaka pirkuma budžets un jāizdomā, kur novietot jaunu mēbeli. Kad tas ir izdarīts, var pāriet pie nākamiem dīvāna iegādes posmiem.

1. Izvēlieties dīvāna veidu
Stūra dīvāni ir pieejami U un L variantos. L-tipa dīvāni sastāv no divām daļām un tas ir populārākais stūra dīvānu paveids. U-dīvāni ir lielāki un sastāv no trim daļām, tāpēc tos labāk izvietot plašās telpās. Abus dīvānu tipus var novietot ne tikai stūrī, bet arī istabas vidū atkarībā no telpu izmēriem un lietotāju vajadzībām. Jāatzīmē, ka stūra dīvāni, kas ir paredzēti izvietošanai istabas centrā, ietilpst augstākā cenu segmentā, jo tiem ir polsterēta arī aizmugurēja daļa, bet dažiem modeļiem ir pat dekoratīva muguras apdare.

2. Nosakiet dīvāna izmēru
Stūra dīvāni nav lielu telpu prerogatīva. Mēbeļu ražotāji piedāvā arī salīdzinoši nelielus dīvānus, ko var izvietot studijas tipa dzīvoklī un nelielā sērijveida mājoklī. Mazā viesistabā stūra dīvāns vienlaicīgi pilda vairākas lomas – to var izmantot kā atpūtas stūri, vietu darbam ar klēpjdatoru un var pielāgot arī gulēšanai. Bet, ja kompaktais dīvāna izmērs nav noteicošais kritērijs, izvēle ir vēl vienkāršāka – atlasiet dīvānus pēc to krāsām un papildu funkcijām.

3. Apdomājiet savas prasības dīvānam
Stūra dīvāni iedalās izvelkamajos un neizvelkamajos. Pirmie ir universālāki, otrie – lētāki. Izvelkamie stūra dīvāni acumirklī pārvēršas par plašu guļvietu gan vienam cilvēkam, gan pārim, turklāt veļas kaste dīvānu apakšējā daļā ļauj uzglabāt gan rezerves gultas veļas komplektu, gan citas mantas, kas ikdienā netiek izmantotas. Šādu dīvānu ir lietderīgi izvietot mazā dzīvoklī, kur dīvāns aizvieto gultu, vai mājoklī, kur viesi bieži paliek nakšņot.

Foto: idmebeles.lvFoto: idmebeles.lv
Stūra dīvāns vai vienkāršs dīvāns?
Ja vien konkrēts dīvāna veids nav sākotnēji ieplānots istabas interjerā, izvēle starp stūra un parastiem dīvāniem paliek pircējam. Kopumā stūra dīvāni ir ērtāk pielāgojami dažādām vajadzībām – uz tiem var sēdēt un gulēt, atpūsties vienatnē un draugu kompānijā. Šādi dīvāni ir komfortablāki komunikācijai, jo visi viesi var sasēsties ar seju viens pret otru. Daudzi modeļi pieļauj dažādas konfigurācijas, piemēram, dīvāna daļu griešanu, papildu sēdvietu izvilkšanu u.tml. 

Savukārt standarta dīvāni ir vairāk piemēroti pasīvajai atpūtai: televizora skatīšanai, grāmatas lasīšanai, tējas dzeršanai. Izskata ziņā tie ir vienkāršāki, tāpēc, ja Jūsu prioritāte ir izteiksmīgs telpas dizains, stūra dīvāni ir laba izvēle – tie pievērš uzmanību un labi iederas gan klasiskajos, gan modernajos interjeros. 

​Foto: idmebeles.lv​Foto: idmebeles.lv
Dīvāns nav lētākā mēbele, taču mūsdienās vairs nav jāizšķiras starp mēbeles draudzīgu cenu un augstu kvalitāti. Stūra dīvānus par pieņemamām cenām var pasūtīt interneta veikalā ID mēbeles.

Idejas interjera dizainam ID mēbeles showroom
Stūra dīvāni un citas mēbeles, ko piedāvā ID mēbeles veikals, ir apskatāmi zīmola showroom Rīgā, Krišjāņa Barona 45/47. Showroom telpās nav iespējams izvietot visas sortimentā esošās mēbeles, taču var smelties idejas iekštelpu dekorēšanai un iepazīties ar ID mēbeles preču kvalitāti un daudzveidību. Veikala konsultanti sniegs padomus mēbeļu izvēlē un pastāstīs par visām pirkuma noformēšanas un piegādes detaļām.

Dīvāns ir liels un nozīmīgs pirkums, tāpēc izmantojiet iespēju apskatīt ID mēbeles preču klāstu internetā sev ērtā laikā un vietā. Ienāciet veikala mājaslapā un uzziniet, kādi stūra dīvāni ir kolekcijā šobrīd!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)