Banner 980x90

Siguldu apmeklēs Zviedrijas Olimpiskās komitejas pārstāvji

Valmiera, 17.janv., LETA. 23.janvārī Siguldā viesosies Zviedrijas Olimpiskās komitejas pārstāvji, lai klātienē novērtētu olimpisko spēļu sacensību kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā rīkošanas iespējas Latvijā, aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldības pārstāve Inese Pabērza.

Četri komitejas pārstāvji vizītes laikā apmeklēs bobsleja un kamaniņu trasi, Siguldas Sporta centru, kā arī tiksies ar Siguldas novada pašvaldības un Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvjiem. Tikšanās laikā paredzēts apskatīt Siguldā pieejamo sporta infrastruktūru, kā arī apspriest iespējamā sadarbības nodomu protokola saturu.

Kā ziņots, Stokholma atgriezusies starp pretendentēm uz 2026.gada Ziemas olimpisko un paraolimpisko spēļu rīkošanu, decembrī vēstīja portāls "insidethegames.biz". Stokholmas kandidēšana īpaši aktuāla ir Latvijai, jo tā sacensības kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā vēlas aizvadīt Siguldas trasē.

Iepriekš Stokholma kandidēja arī uz 2022.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, tomēr 2014.gada janvārī atteicās no turpmākas pretendēšanas politiskā atbalsta trūkuma dēļ. Iepriekš Stokholma 1912.gadā rīkojusi Vasaras olimpiskās spēles, bet uz Ziemas Olimpiādēm kopā pretendējusi sešas reizes.

Pašlaik starp interesentēm uz 2026.gada olimpisko spēļu rīkošanu ir arī Kalgari (Kanāda), Sjona (Šveice), Saporo (Japāna) un, iespējams, Soltleiksitija (ASV). Kandidātu izvērtēšanas process nesāksies ātrāk par nākamā gada oktobri.

Lēmums par sacensību rīkotājiem tiks pieņemts 2019.gadā.

Šī gada Ziemas olimpiskās spēles notiks Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā, bet 2022.gadā tās uzņems Pekina Ķīnā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)