Banner 980x90

Siguldas pašvaldība aicina pietiekties līdzfinansējumam centralizētās ūdensapgādes pieslēgšanai

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus līdz 1.oktobrim pieteikties pašvaldības līdzfinansējumam, lai 2017.gadā pieslēgtu dzīvojamās mājas centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, tāpat pašvaldība aicina iedzīvotājus iesniegt pieteikumus, lai saņemtu līdzfinansējumu daudzdzīvokļu namu infrastruktūras - pagalmu, stāvlaukumu un iebraucamo ceļu - sakārtošanai.

Pašvaldības līdzfinansējumu 50% apmērā pieslēguma būvniecībai no centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas līdz dzīvojamajai mājai var saņemt fiziskas un juridiskas personas. Trūcīgām vai maznodrošinātām personām, daudzbērnu ģimenēm un personām ar pirmās invaliditātes grupu līdzfinansējums tiek piešķirts 100% apmērā.

Kopējais iespējamais līdzfinansējuma apmērs - 1 500 eiro par katru pieslēgumu atsevišķi. Līdzfinansējums pieejams būvdarbiem, bet ne dokumentācijas sagatavošanai.

Lai saņemtu līdzfinansējumu, ar SIA "Saltavots" jāsaskaņo tehniskie noteikumi, pie iedzīvotāja izvēlētā būvspeciālista jāizstrādā būvniecības ieceres dokumentācija, kas jāsaskaņo pašvaldības būvvaldē un tad kopā ar iesniegumu par līdzfinansējuma saņemšanu līdz 1.oktobrim jāiesniedz Siguldas novada pašvaldībai.

Līdzfinansējums netiek piešķirts, ja pieslēguma būvniecība skar no jauna izbūvētu vai atjaunotu ielu asfaltsegumu piecu gadu laikā no ielas nodošanas ekspluatācijā.

Papildu informācija par pašvaldības līdzfinansējumu centralizētās ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmas pieslēgumiem pieejama pie pašvaldības nekustamā īpašuma speciālista Arņa Rietuma pa telefonu 67800950 un Siguldas novada domes saistošajos noteikumos par līdzfinansējumu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai.

Pašvaldības līdzfinansējumu līdz pat 90% apmērā iebraucamo ceļu pārbūves vai atjaunošanas darbiem pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, pagalmu, tostarp atkritumu tvertņu novietņu un stāvlaukumu jaunai būvniecībai, pārbūvei vai atjaunošanai, pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kas nodotas ekspluatācijā līdz 2003.gada 1.jūnijam, var saņemt fiziskas un juridiskas personas.

Iebraucamo ceļu atjaunošanu pašvaldība līdzfinansē 50% apmērā, ja iebraucamo ceļu izmanto vienas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotāji, 70% apmērā, ja iebraucamo ceļu izmanto vismaz divu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji, un 90% apmērā, ja bez daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotājiem iebraucamo ceļu izmanto vēl citi iedzīvotāji nokļūšanai līdz pašvaldības vai valsts sabiedriskajām iestādēm. Iekšpagalmu sakārtošanu pašvaldība līdzfinansē līdz 50% apmērā no attiecīgā objekta tāmes.

Lai pieteiktos pašvaldības līdzfinansējumam, pašvaldībā ir jāiesniedz pieteikums, kā arī (atkarībā no būvniecības veida) būvprojekts un būvatļauja ar atzīmi par projektēšanas nosacījumu izpildi vai paskaidrojuma raksts ar būvvaldes atzīmi par būvniecības ieceres akceptu un tāmi.

Papildu informācija par pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu namu infrastruktūras sakārtošanai pieejama pie pašvaldības nekustamā īpašuma speciālistes Natālijas Balodes pa telefonu 67800947 un pašvaldības saistošajos noteikumos par fizisku un juridisku personu līdzdalību infrastruktūras objektu izbūves un rekonstrukcijas darbu līdzfinansēšanā.

Līdzfinansējumam var pieteikties līdz katra gada 1.oktobrim, lai veiktu darbus un saņemtu līdzfinansējumu nākamajā gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)