Banner 980x90

Siguldas novada teritorijā plāno pilnībā aizliegt zaru un lapu dedzināšanu

Rīga, 2.nov., LETA. Siguldas novada pašvaldība izstrādā jaunus saistošos noteikumus, kuros netiks paredzēta iespēja Siguldas novada teritorijā dedzināt sausos zarus un lapas, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Plānots, ka jaunie noteikumu spēkā stāsies jau šogad.

Darbs pie saistošo noteikumu "Par Siguldas novada teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu" izstrādes sākts, jo kopš pagājušā gada pašvaldība izstrādā zaļo un dārza atkritumu kompostēšanas laukuma projektu.

Zaļo un dārza atkritumu kompostēšanas laukumu Siguldas novada "Kreiļos" plānots izbūvēt 2019.gadā. Kompostēšanas laukumā privātpersonas zaļos atkritumus no savām mājsaimniecībām varēs nodot bez maksas.

Līdz kompostēšanas laukuma nodošanai ekspluatācijā pašvaldība sadarbībā ar SIA "Jumis" iniciēs iespēju bez maksas savākt no Siguldas novadā deklarētajiem iedzīvotājiem pērnās lapas īpašajā akcijā pavasarī.

Pašvaldības vides speciālisti rudens lapas aicina izmantot lietderīgi, veidojot kompostu, vai, piemēram, kā siltumizolācijas materiālu sala jutīgu augu sakņu piesegšanai, kā organisko mēslošanas līdzekli, ierokot vai iestrādājot augsnē, kā mulču platībām, kurās nākamajā gadā paredzēts sēt un stādīt.

Iedzīvotāji, kuriem nav iespēju organiskos atkritumus kompostēt savā īpašumā, ir aicināti atbrīvoties no zaļajiem atkritumiem - zāles, lapām, augļiem un dārzeņiem -, ievietojot tos īpaši marķētos 120 litru maisos, kurus var iegādāties SIA "Jumis" Klientu apkalpošanas centrā un atkritumu šķirošanas laukumā "Zemdegas". Maisu izvešana Siguldā tiek nodrošināta, iepriekš zvanot uz tālruņa numuru 67 972 286.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)