Banner 980x90

Siguldas novada pašvaldība šogad lielākos budžeta izdevumus paredzējusi izglītībai

Rīga, 18.janv., LETA. Siguldas novada pašvaldība apstiprinājusi šā gada budžetu, lielākos izdevumus paredzot izglītībai, kurai atvēlēti vairāk nekā 9,8 miljoni eiro, tajā skaitā 2,8 miljoni eiro mērķdotācijai pedagogu algām, aģentūrai LETA uzzināja pašvaldībā.

Šajā gadā kultūras nozarei Siguldas novada pašvaldības budžetā atvēlēti turpat 1,5 miljoni eiro, savukārt sportam - vairāk nekā 500 000 eiro.

Siguldas novada pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai, kā arī remontam paredzēts tērēt vairāk nekā 6,7 miljonus eiro, tajā skaitā 1,8 miljonus eiro no pašvaldības budžeta līdzekļiem, 4,4 miljonus eiro aizņemties no Valsts kases, bet 517 000 eiro - kā valsts mērķdotāciju no ielu un ceļu fonda līdzekļiem.

Pašvaldības īpašumā esošo ēku un teritoriju uzturēšanai, remontdarbiem un kopšanai, tajā skaitā lietus ūdens kanalizācijas apsaimniekošanai un izbūvei, ielu apgaismošanai un citiem darbiem ieplānoti turpat 3,7 miljoni eiro, bet sabiedriskās kārtības nodrošināšanai plānots izlietot vairāk nekā 430 000 eiro, savukārt sociālajai aizsardzībai - vairāk nekā 1,5 miljonus eiro.

Pašvaldības šā gada pamatbudžets apstiprināts 25 080 596 eiro apmērā, kas sastāv no 22 355 125 eiro ieņēmumiem un 2 725 471 eiro līdzekļu atlikuma no 2018.gada.

Investīciju projektu īstenošanai šogad plānots piesaistīt līdzekļus no Eiropas Savienības struktūrfondiem, kā arī ņemt kredītu Valsts kasē. Plānots, ka 2019.gadā pašvaldība kopumā apgūs vairāk nekā 40 miljonu eiro, tajā skaitā veiks investīcijas novada attīstībā vairāk nekā 21 miljona eiro apmērā.

Šajā gadā pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa plānoti 13 569 745 eiro un speciālā valsts budžeta dotācija 514 796 eiro, bet no nekustamā īpašuma nodokļa - 1 738 655 eiro.

Pašvaldības pamatbudžetu veido arī ieņēmumi no iestāžu sniegtajiem un citiem maksas pakalpojumiem - 1 449 772 eiro, no pārējiem valsts nodokļiem un pašvaldības nodevām, ieņēmumiem no uzņēmējdarbības un īpašuma - 707 845 eiro, kā arī valsts un pašvaldību transfertiem - 4 374 312 eiro.

Nozīmīgākās Siguldas novada pašvaldības investīcijas šajā gadā izglītības un sporta jomā būs Siguldas Valsts ģimnāzijas ēkas pārbūve un materiāli tehniskās bāzes modernizācija, Siguldas 1.pamatskolas pārbūve un materiāli tehniskās bāzes nodrošināšana, bērnudārza "Tornīši" teritorijas labiekārtošanas projekta izstrāde, remontdarbi izglītības iestādēs, kā arī Mores pamatskolas ēku pārbūves projektēšana, Mores Amatu mājas otrās kārtas pārbūve.

Kultūra un tūrisma jomā plānota Siguldas Jaunās pils pārbūves un restaurācijas turpināšana, Siguldas pils kompleksa iekšpagalma labiekārtošana, pārvietojamo krēslu iegāde Siguldas pilsdrupu estrādei un citiem āra pasākumiem, remontdarbu veikšana novada kultūras iestādēs un Siguldas pagasta Kultūras nama ēkā, kā arī atbalsts kultūras pasākumu organizēšanai un kultūras projektu norisei.

Saistībā ar ielām, ceļiem un ietvēm šajā gadā plānota valsts autoceļa A2 krustojuma pārbūve no Saules līdz Ventas ielai, Meldru, Doņu, Mālkalnu un Atbrīvotāju ielas pārbūve, ielu seguma atjaunošana Allažu ielai, Mores ielai un Institūta ielai no Mores ielas līdz autoceļam A2, Helmaņa, Jūdažu, Vizbuļu un Lauku ielas pārbūves projektēšana, kā arī dubultās virsmas seguma izbūve autoceļam posmā no valsts reģionālā autoceļa Inciems-Sigulda-Ķegums (P8) līdz Pelītēm Siguldas pagastā.

Tāpat pašvaldība šogad turpinās nodrošināt sociālo palīdzību un sociālos pabalstus novada trūcīgajiem un maznodrošinātajiem iedzīvotājiem un daudzbērnu ģimenēm, sociālo pakalpojumu attīstību Mores Amatu mājā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)