Banner 980x90

Siguldas novada daudzdzīvokļu namu pagalmos veidos slēgta tipa atkritumu konteineru novietnes

Rīga, 6.nov., LETA. Lai veicinātu atkritumu šķirošanu Siguldas novadā, palielinot nošķiroto un samazinot poligonos noglabājamo atkritumu daudzumu, novada daudzdzīvokļu namu pagalmos būs jāizveido slēgta tipa atkritumu konteineru novietnes, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Slēgtās atkritumu novietnes var veidot gan viena daudzdzīvokļu māja, gan vairākas, vienā kvartālā, un tajās būs jānodrošina vieta gan nešķiroto, gan šķiroto atkritumu konteineriem - papīram, stiklam, plastmasai un metālam, ja sadzīves atkritumu dalītās vākšanas punkts nav izvietots dzīvojamo ēku kvartāla robežās.

Atkritumu konteineru novietnēm būs jābūt novietotām vismaz desmit metrus no dzīvojamās mājas logiem, vietā, kas ērti sasniedzama iedzīvotājiem un kur tām netraucēti var piekļūt atkritumu apsaimniekotāju specializētais transports.

Par konteineru novietņu ierīkošanu uz koplietošanas zemes ir jālemj dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē, pēc tam to novietojums un būvniecība jāsaskaņo pašvaldības Būvvaldē, kur bez maksas pieejami četri slēgta tipa atkritumu novietņu projekti.

Šādas novietnes daudzdzīvokļu namu pagalmos jāizveido līdz 2019.gada janvārim.

Patlaban novadā izvietoti publiski pieejami 83 konteineri stikla iepakojumam un 53 konteineri vieglajam iepakojumam.

Pašvaldība atgādina, ka palielinoties valsts noteiktajam dabas resursu nodoklim, līdz 2020.gadam Latvijā būtiski pieaugs maksa par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, tādēļ iedzīvotājiem savlaicīgi jāuzsāk atkritumu šķirošana.

Saskaņā ar SIA "Jumis" apstiprināto stratēģiju, līdz 2023.gadam dalīti vākto šķiroto atkritumu apjomu novadā plānots palielināt par 11%, no pašreizējiem 22% līdz 33% no kopējā sadzīves atkritumu apjoma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)