Banner 980x90

Siguldā vairākas atpūtas vietas ieguvušas ģimenēm draudzīgu statusu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Tuvojoties zelta rudenim, Sigulda īpaši aicina ciemos ģimenes ar bērniem, jo vairākas Siguldas atpūtas vietas ir ieguvušas biedrības "Babyroom" ģimenēm ar bērniem draudzīgu vietu statusu, piemēram, atpūtas komplekss "Kaķīškalns", kurā iekārtots bērnu rotaļu stūrītis ar galda spēlēm, zīmēšanas piederumiem un grāmatām, lieliska iespēja kompleksā svinēt bērna ballītes, ērti arī ar ratiem.

Kā pilsētas informācijas portālu Sigulda24.lv informēja Siguldas Attīstības aģentūras direktore Laura Skrodele, savukārt restorāns "Fazenda" piedāvā bērnu ēdienkarti, tajā pieejami bērnu barošanas krēsliņi un labierīcībās pārtinamais galdiņš pašiem mazākajiem. Pastaigām ar ratiem piemērots Turaidas muzejrezervāts, kurš piedāvā ģimenēm draudzīgu ieejas maksu, īpašu programmu dzimšanas dienas svinībām, tāpat muzejrezervātā ir padomāts arī par pašu mazāko apmeklētāju pārtīšanas iespēju. Jau drīzumā pārtīšanas galdiņi, mazuļu podiņi un izlietņu kāpslīši būs pieejami visās Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās un publiskajās iestādēs, piemēram, Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī. Jau kopš 2012.gada labiekārtota māmiņu istaba vecākiem ir pieejama arī Siguldas dzelzceļa stacijā.

"Gan pilsētvidē, gan arī dodoties ar bērniem kādā izbraucienā, bieži vien vecākiem nākas saskarties ar dažādām grūtībām, piemēram, apgrūtinātu iestāžu pieejamību ar bērnu ratiem, grūtības sagādā arī mazuļu pamatvajadzību apmierināšana: barošana un pārtīšana, jo ne vienmēr ir iespēja to darīt piemērotos apstākļos," stāsta viena no biedrības "Babyroom" dibinātājām Anna Rozīte. "Mums ir liels prieks, ka Siguldā ir aizvien vairāk iestādes, kas parūpējas par jauno vecāku un bērnu ērtību un komfortu. Šo vietu saimnieki nav žēlojuši ne spēkus, ne līdzekļus, lai jaunāko atpūtnieku pavadītais laiks būtu patīkams un prieka pilns," stāsta Anna Rozīte.

"Mīlestības pilsēta, parku pilsēta, vēstures un skaistu nostāstu pilsēta – tādu mēs veidojam Siguldu. Šeit ir ļoti daudz ko redzēt un piedzīvot, tāpēc īpaši gādājam arī par mazākajiem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem," stāsta Siguldas Attīstības aģentūras direktore Laura Skrodele. "Uzņēmēji šajā novadā ir raduši savu ciemiņu pulkā uzņemt ģimenes, tāpēc arī veido atbilstošu piedāvājumu. Ticam, ka drīzumā ģimenēm draudzīgajā Siguldā arvien vairāk būs tādu vietu, kurās, kā, piemēram, "Kaķīškalnā" ir iespējams gan uzsildīt zīdaiņu pārtiku, gan ērti pārtīt mazuli, kā arī saņemt īpaši izdevīgus piedāvājumus ģimenēm," stāsta Laura Skrodele.

Biedrības "Babyroom" izvirzītie kritēriji, kas apstiprina ģimenei draudzīgu vietu, ir ērta pieejamība, zīdaiņu pārtīšanas iespējas, izklaides iespējas bērniem, īpaši piedāvājumi ģimenēm, draudzīga un atbalstoša attieksme pret bērniem un ģimenēm, kā arī barošanas krēsliņa pieejamība ēdināšanas iestādēs. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)