Banner 980x90

Reģionālo maršrutu autobusos pirmajā ceturksnī pārvadāja par 3% vairāk pasažieru

Rīga, 26.apr., LETA. Latvijā reģionālo maršrutu autobusos šogad pirmajā ceturksnī pārvadāts 7,1 miljons pasažieru, kas ir par 3% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijas pārstāve Lilita Pelčere.

Viņa skaidroja, ka pārvadāto pasažieru skaits pieaudzis, pateicoties pakalpojuma kvalitātes uzlabošanai, būtiskai kontroles pastiprināšanai autobusos, lojalitātes programmu attīstīšanai, piemēram, paplašinot abonementa biļešu piedāvājumu un ieviešot lielākas atlaides par braucienu sabiedriskajā transportā daudzbērnu ģimenēm.

Pēdējo gadu laikā pārvadāto pasažieru skaits reģionālo maršrutu autobusos ik gadu samazinājās no 2% līdz 5%, bet pērn to skaits pirmo reizi pieauga, atzīmēja Pelčere, piebilstot, ka pozitīvā tendence saglabājās arī šogad. Tostarp lielākais pasažieru skaita pieaugums bija vietējās nozīmes maršrutos Vidzemes reģionā - par 3,2%, kamēr Kurzemes, Zemgales un Rīgas reģionā pasažieru skaits pieauga par attiecīgi 2,7%, 2,7% un 2,2%, bet starppilsētu maršrutu autobusos - par 5,3%. Savukārt Latgales reģionā pasažieru skaits turpināja samazināties, šogad pirmajā ceturksnī uzrādot kritumu par 4,4% salīdzinājumā ar 2018.gada pirmo ceturksni.

Pelčere minēja, ka abonementa biļeti šobrīd var iegādāties vairāk nekā 740 reģionālo maršrutu, un tā nodrošina atlaidi līdz 20%. Šā gada pirmajos trijos mēnešos pasažieru skaits, kuri izmantoja abonementa biļetes, ir pieaudzis par 4%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn.

Tāpat daudzbērnu ģimenes locekļiem, braucot reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos, ir iespēja saņemt atlaidi apmērā no 50% līdz 90% - ja 2018.gada pirmajos trijos mēnešos tika pārvadāti 67 367 daudzbērnu ģimenes locekļi, šā gada pirmajā ceturksnī šo pasažieru skaits sasniedzis 335 857.

Direkcijas apkopotā informācija arī liecina, ka autobusu parka vidējais vecums ik gadu samazinās, kā arī tiek ieviesti bezskaidras naudas norēķini. 2016.gadā autobusu parka vidējais vecums bija 12,28 gadi, 2017.gadā - 11,28 gadi, 2018.gadā - 11,1 gads, savukārt šā gada sākumā tas bija 10,65 gadi. Savukārt iespēja maksāt ar bankas karti gadu iepriekš bija 341 transportlīdzeklī, bet šobrīd to var izdarīt 578 autobusos. Pašreiz reģionālajā maršrutu tīklā pasažieru pārvadājumi tiek nodrošināti ar 1175 autobusiem.

Autotransporta direkcijā arī pavēstīja, ka šogad pirmajos trīs mēnešos kontroļu skaits autobusos pieaudzis 2,1 reizi, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, un 2,3 reizes salīdzinājumā ar 2017.gada pirmo ceturksni. Veiktajās kontrolēs pārkāpumi konstatēti 4,5% gadījumu, un visbiežāk tie saistīti ar brauciena biļetes neizsniegšanu vai neatbilstošas biļetes izsniegšanu pasažieriem.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja pasažieru un kravu pārvadājumu jomā. Tās darbība galvenokārt saistīta ar sabiedriskā transporta - pasažieru pārvadājumu ar autobusu un vilcienu - plānošanu, licenču izsniegšanu kravu un pasažieru komercpārvadājumiem un atļauju izsniegšanu starptautisko pārvadājumu veikšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)