Banner 980x90

"Mālpils piensaimnieks" aizvadīto gadu noslēdzis ar 114 156 eiro lieliem zaudējumiem

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Mālpils novadā reģistrētais uzņēmums SIA "Mālpils piensaimnieks" aizvadīto gadu noslēdzis ar 114 156 eiro lieliem zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, salīdzinot ar 2014.gadu, zaudējumi palielinājušies par 47 918 eiro. Uzņēmumam pērn par 36% samazinājies apgrozījums, sasniedzot 368 700 eiro. Uzņēmumā strādā 27 cilvēki.

Kā minēts SIA "Mālpils piensaimnieks" vadības ziņojumā, tas nodarbojas ar piena produkcijas savākšanu, pārstrādi un realizāciju Latvijas tirgū. Galvenie ražošanas veidi ir dažādi sieri, krējums un sviests. Uzņēmumā tiek ražota gan sveramā, gan fasētā produkcija.

2015.gadā pārstrādātas 670 tonnas piena, kas ir par 15% mazāk nekā gadu iepriekš. Realizācijas apjoms krities, jo ir kritusies pirktspēja, tiek likvidēti tirdzniecības punkti. Būtisku iespaidu uz uzņēmuma produkcijas realizāciju atstāja arī Krievijas embargo. Pērn nācās samazināt gan piena iepirkuma, gan produkcijas pārdošanas cenas.

2016.gadā SIA "Mālpils piensaimnieks" plāno palielināt iepirktās izejvielas apjomus un aktīvi strādāt pie jaunu klientu piesaistes. Tāpat uzņēmums strādā pie visu izmaksu optimizācijas. Šo pasākumu rezultātā 20016.gada rezultāti tiek plānoti pozitīvi, kas ļaus SIA "Mālpils piensaimnieks" sekmīgi norēķināties ar kreditoriem.

Šogad uzņēmums plāno iegādāties jaunu augstspiediena tvaika apkures katlu, kas ļaus samazināt kurināmā patēriņu, kā arī palielināt ražošanas efektivitāti.

SIA "Mālpils piensaimnieks" reģistrēta 1993.gadā. Uzņēmuma kapitāla daļas savā starpā dala 142 privātpersonas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)