Banner 980x90

"CIDO Grupa": Pēdējos gados klimatiskie apstākļi ietekmējuši augļu ražas pasaulē

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Vadošais dzērienu ražotājs Baltijā SIA "CIDO Grupa" norāda, ka pēdējos divos gados slikto ražu dēļ lielas problēmas piedzīvo ananasu audzēšanas plantācijas, bet, pateicoties siltajiem un saulainajiem apstākļiem, āboli kļuvuši saldāki, kas neatbilst pircēju ierastajām sulu garšām. 

Kopumā mainīgie klimatiskie apstākļi ietekmē arī sulu ražotājus, jo pasaules biržās atsevišķu sulu izejvielas piedzīvojušas izmaksu kāpumu. Inese Lielpinka, SIA "CIDO Grupa" pārstāve: "Vispopulārākā Baltijā ir apelsīnu sula. Brazīlija ir lielākais apelsīnu audzēšanas reģions pasaulē, kas lielā mērā nosaka gan cenas, gan tendences, gan arī ļauj spriest par visu apelsīnu tirgu kopumā. Pēdējos gados apelsīnu eksports no Brazīlijas būtiski samazinās, neskatoties uz to, ka laika apstākļi un apelsīnu ražas ir labas. Janvārī noslēgusies arī jaunā apelsīnu sezona Meksikā. Lai gan raža bija laba un izejvielas cenas tirgū saglabājās stabilas, tomēr sulu ražotājus Eiropā ietekmē dolāra un eiro savstarpējā kursa izmaiņas, kas nozīmē, ka par apelsīnu sulas izejvielu katru gadu jāmaksā vairāk."

Inese Lielpinka norāda, ka daudz neskaidrāka situācija ir ar ananasu ražu. Jau vismaz divus gadus visā pasaulē lielas problēmas piedzīvo ananasu audzētāji. Lielākais ananasu audzētājs un eksportētājs ir Taizeme, kur tos novāc divreiz gadā. Tomēr pēdējos divus gadus ražas ir ļoti sliktas – ananasu ir maz un tie ir mazi. Tāpēc daļa sulu ražotāju Eiropā sulu vietā sāk ražot nektārus ar mazāku ananasu īpatsvaru sastāvā.

Neskatoties uz minētajām ražas problēmām un atšķirībā no citiem ražotājiem, "Cido Grupa" turpina ražot 100% premium anansu sulu. Pēdējos divus gadus ir bijušas ļoti labas ābolu ražas Polijā, kas ir viens no lielākajiem sulu izejvielu ražotājiem Eiropā. Tomēr silto un saulaino laikapstākļu dēļ Polijā āboli ir ķļuvuši ļoti saldi, kas neatbilst sulu receptūrai un dod atšķirīgāku garšu nekā ierastās ābolu sulas. Līdz ar to sulās izmantoto skābāko ābolu apjomi ir ierobežoti un to cenas ir augstākas nekā iepriekšējos gados.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)