Banner 980x90

Populārākie jumta konstrukcijas risinājumi mūsdienās

Plānojot jebkuras ēkas celtniecību vai renovāciju, viens no svarīgākajiem lēmumiem, kas jāpieņem, ir atbilstošas jumta konstrukcijas izvēle. Tā ietekmē ne tikai būves drošību un izskatu, bet arī kopējās izmaksas, nepieciešamo laiku sagatavošanai un montāžai, uzstādīšanas procesa sarežģītību un iztērētā materiāla apjomu. Mūsdienās iecienīti jumta konstrukcijas veidi ir koka kopnes, metāla kopnes un jumta spāres. Kādas ir to priekšrocības un trūkumi, lasiet turpinājumā.

Jumta spāres
Domājot par dažādiem jumta konstrukcijas veidiem (https://freimans.com/lv/), daudziem prātā nāk tieši tradicionālās jumta spāres. Šis risinājums būs piemērotākais, ja plānojat veidot vienkāršu mājas piebūvi vai nelielu ēku, kuras laidums nepārsniedz sešus metrus. 

Ņemot vērā, ka spāres montē un savieno uz vietas, objektā, rodas lielāks daudzums atgriezumu, kā arī montāžai tiek patērēts vairāk laika. Lai arī šīs jumta konstrukcijas cenas ir zemākas, nekā kopnēm, montāža ir krietni dārgāka un sarežģītāka, kas kopējo jumta konstrukciju padara dārgāku.

Koka kopnes
Vispirms jāatgādina, ka koka kopnes un jumta spāres nav viens un tas pats. Lai arī tām ir kopīga funkcija, īpašības un izmaksas ievērojami atšķiras. Koka kopnes ir ekoloģisks, izturīgs un pievilcīgs jumta konstrukcijas risinājums, kas ļauj ietaupīt līdz pat trešdaļai izmantoto materiālu, jo kopnes projektē un saliek kopā iepriekš, piegādājot objektā jau montāžai gatavu produktu. 

Tāpat kopnes ir daudzpusīgas, tās var pielāgot gan mazākām, gan lielākām ēkām, veidojot dažādu formu jumtus. Lai arī pats kopņu materiāls izmaksā vairāk nekā spāres, to montāža ir krietni vieglāka un parasti ir paveicama pašu spēkiem.

Metāla kopnes
Ja apsverat šīs jumta konstrukcijas izvēli, der zināt, kam tam pieejami vairāki veidi. Populārākie ir divslīpju un plakanie jumti. Metāla kopnes biežāk izvēlas lielāku objektu celtniecībai, piemēram, vairāku stāvu ēkām, tirdzniecības centriem, arēnām un tamlīdzīgām būvēm. Lai arī metāls ir ļoti izturīgs materiāls, jārēķinās ar to, ka šāds risinājums būs krietni dārgāks, tas būs jutīgāks pret temperatūras izmaiņām, kā arī jumta konstrukcijas montāža būs jāuztic profesionāļiem, jo tā nav tik vienkārša kā koka kopnēm.

Vēlaties noskaidrot, kura jumta konstrukcija piemērota tieši Jūsu projekta īstenošanai? Ielūkojieties Freimans.com/lv!

 

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)