Banner 980x90

Bankas pārstāve: Seniori patēriņa kredītus noformē arī ārstniecības izdevumu segšanai

Liepāja, 10.dec., LETA. Vecākās paaudzes iedzīvotāju vidū izplatīta ir patēriņa kredītu noformēšana arī medikamentu un citu ārstniecības izdevumu segšanai, intervijā "Rietumu Radio" stāstīja "PNB bankas" (iepriekš "Norvik banka") Kurzemes reģiona vadītāja Agnese Čerņevska.

"Ārstniecības pakalpojumi senioriem reizēm nokrīt kā sniegs uz galvas," izteicās Čerņevska, norādot, ka patēriņa kredīti šādos apstākļos cilvēkiem kalpo kā problēmas risinājums.

Viņa arī piebilda, ka biežākie patēriņa kredīta noformēšanas iemesli ir dažādas neplānotas izmaksas, bet ir arī klienti, kuriem kredīti nepieciešami studiju finansēšanai, mājokļa remontam.

Tuvojoties svētkiem, jūtams arī pieaugums pieprasījumam pēc aizdevumiem, un daļa klientu kredītus noformē arī svinību organizēšanai, sacīja Čerņevska, atzīstot, ka cilvēki ne vienmēr pirms aizdevuma pieprasīšanas adekvāti novērtē savas iespējas aizdevumu atmaksāt.

Ja klienta maksātspēja ir neatbilstoša, aizdevums, netiek izsniegts, sacīja Čerņevska.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "PNB banka" šogad deviņos mēnešos strādāja ar peļņu 378 000 eiro apmērā, kas ir 8,6 reizes mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā. "PNB bankas" aktīvi 2018.gada 30.septembrī bija 545,621 miljona eiro apmērā, kas ir par 30,9% jeb 243,472 miljoniem eiro mazāk nekā 2017.gada beigās.

Pēc aktīvu apmēra "PNB banka" 2018.gada jūnija beigās bija sestā lielākā banka Latvijā. Bankas akciju kontrolpaketes īpašnieks ir Grigorijs Guseļņikovs. Banka nosaukumu mainīja 2018.gada 9.novembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)