Banner 980x90

Augustā notiks septītā jauno zinātnieku vasaras nometne

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
No piektdienas, 5.augusta līdz svētdienai, 7.augustam Lēdurgā notiks Latvijas Jauno zinātnieku apvienības (LJZA) septītā jauno zinātnieku vasaras nometne, aģentūru LETA informēja Vidzemes Augstskolas sabiedrisko attiecību speciāliste Sintija Kunceviča.

Nometni rīko LJZA sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu un Krimuldas novada domi. Šī gada nometnes vadmotīvs ir "Zinātnieks + uzņēmējs = risinājums".

Nometnes mērķis ir sekmēt jauno zinātnieku un uzņēmēju kontaktu veidošanu, kā arī ģenerēt konceptuāli jaunas idejas, lai zinātne vistuvākajā laikā kļūtu par īstenu Latvijas tautsaimniecības modernizācijas stūrakmeni.

"Izvērtējot globālās attīstības tendences un Latvijas realitāti, ir skaidrs, ka modernās zinātnes sasniegumos balstīta inovatīva tautsaimniecība ir vienīgais ceļš, kas īsā termiņā var nodrošināt strauju mūsu valsts ekonomisko izaugsmi. Tajā pat laikā šobrīd kārtējo reizi esam nonākuši situācijā, kad daļa Latvijas labāko jauno zinātnieku ir palikusi bez darba, jo atrodamies starp diviem struktūrfondu finansēšanas periodiem. Šāda situācija liecina, ka valsts līmenī joprojām pastāv būtiskas neatrisinātas strukturālas problēmas. Mēs, LJZA, uzņemamies iniciatīvu meklēt risinājumu aktuālajām problēmām - gan uzņēmēju izaicinājumiem, gan valstiska līmeņa jautājumiem. Priecājamies, ka diskutēt par šīm problēmām ir piekritusi arī Izglītības un zinātnes ministrijas vadība augstākajā līmenī," pieteiktās tēmas aktualitāti komentējusi LJZA valdes priekšsēdētāja Ieva Krūmiņa.

Nometnē aicināti piedalīties dažādu zinātnes jomu un nozaru studenti, jaunie zinātnieki un zinātnes entuziasti, kuri ir gatavi izaicinājumam atsperīgi domāt, reaģēt, pieņemt lēmumus, demonstrēt savu spēju pielietot zināšanas un rast risinājumu konkrētai situācijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)