Banner 980x90

Apelācijas instance no jauna skata prasību pret bijušo Siguldas pašvaldības vadītāju Puķīti par zaudējumu piedziņu

Rīga, 22.aug., LETA. Rīt, 23.augustā, plkst.14 Rīgas apgabaltiesa turpinās no jauna skatīt prasību pret bijušo Siguldas pašvaldības vadītāju Tāli Puķīti par 109 588 latu (155 930 eiro) zaudējumu piedziņu, noskaidroja aģentūra LETA.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2008.gada 2.jūlijā likumīgā spēkā stājās Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas spriedums, ar kuru Puķītis notiesāts par Krimināllikuma 319.panta 2.daļā paredzētā nozieguma izdarīšanu - par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, tas ir, ja valsts amatpersona tīši neizdara darbības, kuras tai pēc likuma jāizdara, lai novērstu kaitējumu valsts varai, ja tas izraisījis smagas sekas - zaudējumus Siguldas novada domei 109 588 latu apmērā, kas likuma izpratnē ir liels apmērs.

Puķītis, būdams Siguldas pilsētas domes priekšsēdētājs - valsts amatpersona, kura ir atbildīga par likuma "Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu" ievērošanu pašvaldības darbā -, pieļāva, ka Siguldas pašvaldībai piederošās 15 SIA "Siguldas senleja" kapitāldaļas 2002.gadā tika pārdotas par samazinātu vērtību, nodarot pašvaldībai zaudējumus 109 588 latu apmērā.

Krimināllietas iztiesāšanas gaitā Siguldas novada dome atteicās no tiesībām piedzīt kaitējuma kompensāciju no Puķīša, tādēļ, ievērojot Prokuratūras likumā un Civilprocesa likumā noteiktās prokurora pilnvaras pašvaldības interešu aizsardzībā, prasību pret Puķīti par Siguldas pašvaldībai nodarīto zaudējumu piedziņu cēlis prokurors.

Aģentūra LETA noskaidroja, ka pirmais spriedums lietā bija par labu domei. Proti, 2011.gada 27.decembrī Siguldas tiesa lēma piedzīt no Puķīša gan nodarītos zaudējumus, gan valsts nodevu un ar lietas izskatīšanu saistītos izdevumus. Puķītis iesniedza apelācijas sūdzību, un Rīgas apgabaltiesa ar 2013.gada 12.jūnija spriedumu prasību par zaudējumu piedziņu noraidīja.

Šāds lēmums nepamierināja prokuroru Armīnu Reini, un viņš vērsās Augstākajā tiesā (AT), lūdzot spriedumu atcelt un nodot jaunai izskatīšanai apelācijas instancei tiesā. AT Civillietu departaments prokurora lūgumu apmierināja, 2016.gada beigās nododot lietu jaunai izskatīšanai Rīgas apgabaltiesa. Tiesu informatīvās sistēmas dati liecina, ka apgabaltiesā, skatot sūdzību atkārtoti, nomainīta tiesnese, jo mūžībā devusies tiesnese Māra Katlapa. Pašlaik prasību skata Svetlana Beļajeva.

Prasību par zaudējumu piedziņu Siguldas novada pašvaldības vārdā cēlis Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors Reinis, bet pašvaldība uztur šo prasību, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītājas vietniece Sindija Brikmane.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)