Banner 980x90

Aizdevums bez ķīlas – 4 svarīgi jautājumi un atbildes uz tiem

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Tā kā šodien internets ir pilns ar visdažādākajiem aizdevumu veidiem un kreditoriem, ir ļoti viegli apjukt visā plašajā piedāvātajā klāstā. Skaidri zināms ir viens – nevienu nevilina kredīti, kuru iegūšanai papildus nepieciešams kaut ko ieķīlāt, jo tas rada nedrošības un diskomforta sajūtu pat visapzinīgākajiem kredīta ņēmējiem – aizdevēja "drošības spilvens" aizņēmējam zemapziņā rada iespaidu, ka kreditors viņam neuzticas, un kuram tad patīk šī sajūta! Šī iemesla dēļ tiek meklēti izdevīgākie aizdevumi bez ķīlas, kuru ir ne mazums – gluži kā potenciālos aizņēmējus interesējošie jautājumi. Kas ir aizdevums bez ķīlas? Kur aizņemties? Cik tas maksā? Atbildes uz šiem un vēl citiem jautājumiem atrodi raksta turpinājumā!

Kas ir aizdevums bez ķīlas?
Tā ir iespēja iegūt papildu naudu, "neiemainot" to pret kādu Tev piederošu kustamu vai nekustamu īpašumu, ko vēlāk atmaksāt aizdevējam. Tā kā šim aizdevumu veidam nav mantiskā nodrošinājuma ķīlas veidā, tam ir augstākas procentu likmes nekā aizdevumiem ar ķīlu, jo procentu likme darbojas kā drošības faktors kreditoriem. Atšķirībā no aizdevumiem ar mantas ieķīlāšanu kredītiem bez ķīlas galvenais nodrošinājums ir potenciālā aizņēmēja ienākumu līmenis un kredītvēstures statuss (tā ir tīra vai sabojāta).

Kas ir tīra un kas sabojāta kredītvēsture?
Tīra, pozitīva vai laba kredītvēsture nozīmē to, ka Tu visas savas iepriekšējās kredītsaistības esi nokārtojis un Tev nav parādu. Attiecīgi sabojāta, negatīva vai slikta kredītvēsture nozīmē pretējo – Tev ir aktīvi vai pagātnē bijuši parādi, kā rezultātā Tu esi iekļuvis parādnieku jeb "melnajā" sarakstā, kas nopietni sarežģī Tavas iespējas iegūt turpmākus aizdevumus. Parādnieku datubāzē informācija par Tevi tiek saglabāta piecus gadus, un pat tad, ja Tev ir bijis niecīgs parādiņš tālajā 2013. gadā, tas 2018. gadā joprojām iespaidīgi samazina Tavas iespējas saņemt kredītu. Tādēļ pret pilnīgi visiem aizdevumiem neatkarīgi no apjoma un aizdevuma veida ir jāizturas ar milzīgu atbildību.

Kādu veidu aizdevumi bez ķīlas pastāv?
Līdzīgi kā ar auto veidiem un virsbūves tipiem (piemēram, vieglais auto, kas iedalās sedanos, universāļos, hečbekos utt.), arī aizdevumi bez ķīlas ir pieejami dažādās "klasēs", kura katra ir paredzēta noteiktiem nolūkiem:
• ātrie kredīti, kas ir radīti neparedzētu un neatliekamu izdevumu segšanai;
kredītlīnija, kas darbojas kā virtuāla kredītkarte un lieti noder kā "drošības spilvens" gadījumos, kad ir iespēja, ka varētu nepietikt naudas, taču tas nav 100% zināms;
• patēriņa kredīts, ko izmanto lielāku pirkumu veikšanai, piemēram, sadzīves tehnikas iegādei vai nelielam mājokļa remontam.

Lielākoties visu populārāko nebanku aizdevēju piedāvājumā ir trīs augstākminētie aizdevumu bez ķīlas veidi, tādēļ Tev ir plašas izvēles iespējas, lai atrastu savām vēlmēm piemērotāko kreditoru.

Kā saņemt aizdevumu no Credit24?
Aizņemšanās nosacījumi visiem nebanku aizdevējiem ir līdzīgi, tomēr dažiem tie ir izdevīgāki un zināmā mērā atvieglo kredīta iegūšanas procesu. Viens nosacījums, kas visiem ir kopīgs – potenciālajam kredītņēmējam jābūt Latvijas Republikas pilsonim vai iedzīvotājam ar beztermiņa uzturēšanās atļauju, savukārt noteikumi, kas mēdz variēt ir:
• vecuma ierobežojumi – vairumā gadījumu tie ir 20 – 65 gadi, bet Credit24 piedāvā plašāku vecuma diapazonu, proti aizņemties ir iespējams no 18 līdz 70 gadu vecumam;
• darbavieta – taisnības labad jāteic, ka kreditoru, kas aizdotu naudu personām bez darba, ir ļoti, ļoti maz;
• kredītvēstures statuss – līdzīgi kā iepriekšējā punktā, aizdevēju, kas piešķirtu naudu sabojātas kredītvēstures gadījumā, ir ļoti maz.

Ja atbilsti visiem nosacījumiem, dodies uz Credit24.lv, aizpildi pieteikuma anketu, sagaidi apstiprinājumu un saņem naudu savā bankas kontā 15 minūšu laikā! Mājaslapā vari arī iepazīties ar kredītlīgumu un citu noderīgu informāciju.

Aizņemies atbildīgi, izvērtējot iespējas atmaksāt aizdevumu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)