Banner 980x90

Gada laikā Siguldā no audzējiem sekmīgi ārstēti jau 53 pacienti

Pirms gada, 2015.gada novembrī Latvijā darbību uzsāka pirmais Stereotaktiskās Radioķirurģijas centrs, sniedzot iespēju ar moderno "CyberKnife®" radioķirurģijas metodi efektīvi un vienlaikus saudzīgi ārstēt audzējus, neatkarīgi no tā atrašanās vietas ķermenī. 

Siguldas slimnīcas Radioķirurģijas centrs ir modernākais šāda veida medicīnas centrs ne vien Latvijā, bet arī Baltijas reģionā kopumā. Gada laikā centrā nodrošinātas vismaz 275 pacientu konsultācijas klātienē (Latvijā - 220, Lietuvā - 55, Ukrainā - piecas). Šobrīd radioķirurģijas procedūrai ar "CyberKnife®" M6 gatavību ir apstiprinājuši 64 pacienti un pabeigtas 133 radioķirurģijas procedūras (seansi) 53 pacientiem.

Kopš darbības uzsākšanas kopā ir saņemti vairāk nekā 500 elektroniskie ārstēšanas pieprasījumi no Latvijas, mūsu kaimiņvalstīm un arī no tālākām valstīm, kā Azerbaidžānas, Norvēģijas, Somijas, Rumānijas, Īrijas, Lielbritānijas un Brazīlijas. Radioķirurģijas centrs ir piedzīvojis manāmu attīstību gada laikā, jo šobrīd var ārstēt visu veidu audzējus, ja vien audzēja izmēri nepārsniedz 3 centimetrus vai retos gadījumos 5 centimetrus. Sākotnēji tika ārstēti pacienti ar labdabīgiem un ne tik labdabīgiem audzējiem galvas smadzenēs, februāra beigās ar audzējiem muguras smadzenēs, kā arī tika veikta unikāla procedūra pacientei ar uveālu jeb horiodālu melanomu. Martā un aprīlī tika uzsāktas procedūras ar patoloģiskiem asinsvadu veidojumiem galvā, savukārt vasarā tika veiktas procedūras pacientiem, kuriem galvas smadzenēs konstatētas metastāzes, citur lokalizētu audzēju gadījumā. Tāpat tika uzsākta ārstēšana pacientiem ar pirmajā vai otrajā stadijā konstatētu prostatas vēzi.

No augusta ir uzsākta ar pacienta elpošanu sinhronizēta radioķirurģiska audzēju ārstēšana. Šī metode ļauj iznīcinošas devas jonizējošo starojumu piegādāt audzējiem vai metastāzēm, kas atrodas iekšējos orgānos.

"Pacientus, kas saņēmuši ārstēšanu Siguldā, nosacīti var iedalīt divās grupās. Vieni ir tie, kuriem audzēja ārstēšanā novērota progresija un tā atrašanās dēļ tos nav bijis iespējams ārstēt ar ķirurģisku iejaukšanos. Otri ir tie, kuriem audzējs tikko kā atklāts, jo tad radioķirurģiskā procedūra sniedz vislabāko iespējamo rezultātu, ļaujot izvairīties gan no ķirurģiskas iejaukšanās, gan no tam sekojošā atlabšanas perioda. Gada laikā ir paveikts milzīgs darbs, par ko man jāpasakās visai mūsu komandai. Esam centušies skrupulozi izvērtēt katru saņemto gadījumu un nozīmēt radioķirurģiju tikai tad, kad esam saskatījuši būtiski ieguvumu pacientam. Centušies pēc labākās sirdsapziņas sniegt konsultācijas par citām ārstēšanas metodēm situācijās, kad "CyberKnife®" procedūra nav bijusi piemērota. Esam varējuši palīdzēt arī tad, kad pacientiem ārstēšana citur atteikta," stāsta SRC "Sigulda" vadītājs Dr. pharm. Māris Skromanis.

Visā pasaulē līdz šim ar "CyberKnife®" sistēmu sekmīgi ārstēti vairāk nekā 100 000 pacienti. Šī gada laikā Latvijas ārstu komanda mācījusies pasaules līmeņa speciālizētos radioķirurģijas mācību centros ASV un staru terapijas klīnikās Vācijā un Itālijā, tādējādi ir gatavi veikt jebkuru radioķirurģijas procedūru un ārstēt pacientus tikpat augstā līmenī, kā ārzemju labākos radioķirurģijas centros. Pieteikties konsultācijai iespējams zvanot: 20270077 vai rakstot: info@cyberknife-sigulda.com mājas lapā: www.cyberknife-sigulda.com iespējams nosūtīt bezmaksas ārstēšanās pieprasījumu

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)