Banner 980x90

Turaidas muzejrezervāts skolēnus izglītos par lībiešiem

Rīga, 21.sept., LETA. Turaidas muzejrezervāts 5.oktobrī rīkos skolēniem veltītu Lībiešu dienu, aģentūru LETA informēja Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā Anda Skuja.

Latvijas simtgades gadā nozīmīgu vietu ieņem stāsti par personībām, kuras veidojušas Latvijas vēsturi. Godinot nozīmīgu vēsturisko personību lībiešu valdnieku Kaupo, Turaidas muzejrezervāts Lībiešu dienā skolēniem pusotras stundas garā piedzīvojumā interaktīvā veidā piedāvās izzināt vēsturi par vienu no Latvijas pamattautām - lībiešiem.

Šajā dienā skolēnus sagaida aizrautīga spēle, meklējot Kaupo pēdas, atklājot Gaujas lībiešu kultūras mantojumu Turaidas vēsturiskajā centrā. Piecās vietās muzejrezervāta teritorijā būs sagatavoti dažādi uzdevumi, pārsteigumi, kas radīs izziņas prieku un sniegs zināšanas, kas noderēs gan skolēniem, kas tikko sākuši mācīties vēsturi, gan tiem, kuri Latvijas vēsturi jau apguvuši. Varēs arī pārbaudīt savu veiklību, kāpjot kokā ar dzeini un mērot dabas veltes senajās mērvienībās.

Lībiešu diena skolēniem notiks no plkst.10 līdz 15. Visas dienas garumā būs arī iespēja kopā ar muzeja gidu doties ekskursijā "Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē" un iepazīt arī citas Turaidas muzejrezervāta ekspozīcijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)