Banner 980x90

Siguldas pašvaldība pārcēlusies uz Siguldas pils kompleksu

Sigulda24.lv
Sigulda24.lv
No pirmdienas, 11.jūlija, Siguldas novada pašvaldības administrācija pārcēlusies uz Siguldas pils kompleksa rekonstruētā staļļa otro stāvu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Lai saglabātu ēkas autentiskumu, pašvaldības darbinieku kabineti ir izvietoti atvērta tipa birojā. Siguldas novada pašvaldības struktūrvienību kontaktinformācija un speciālistu pieņemšanas laiki nav mainīti.

Siguldas Jaunā pils, kurā līdz šim atradās Siguldas novada pašvaldības administrācija, konstrukcijas vietumis ir pirmsavārijas stāvoklī, tādēļ nepieciešami vērienīgi pārbūves darbi, kurus plānots sākt pēc finansējuma piesaistes gan no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem, gan arī no Emisijas kvotu izsolīšanas finanšu instrumenta.

Siguldas novada pašvaldība kopš 2013.gada sākusi Siguldas pils kompleksa attīstību. Siguldas pils kompleksā ietilpst gan Livonijas ordeņa Siguldas pils, kuru apmeklē vairāk nekā 200 000 apmeklētāju gadā, gan Siguldas Jaunā pils ar saimniecības ēkām un parku. Siguldas pils kompleksa attīstības stratēģija paredz gan kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, gan radošās uzņēmējdarbības tālāku attīstīšanu šajā teritorijā, tādēļ 2016.gada martā Siguldas pils kompleksā tika atklāts rekonstruētais stallis, kura pirmajā stāvā izvietotas vairākas amatnieku darbnīcas.

Siguldas novada pašvaldība jau izstrādājusi būvprojektu Siguldas pils kompleksa trīs ēku pārbūvei un teritorijas labiekārtojuma izstrādei - muižas koka mājai, pils kompleksa dzīvojamai mājai un saimniecības ēkai, kurās pārbūves vai kapitālais remonts nav veikts vairākus gadu desmitus, šo ēku rekonstrukcijai šobrīd tiek gatavots būvdarbu iepirkums. Vēl šajā gadā plānots sākt Siguldas pils kompleksa dārznieka mājas pārbūvi, kurā tiks izvietots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras reģionālais biznesa inkubators. Kopējās Siguldas pils kompleksa rekonstrukcijas izmaksas varētu sasniegt vairākus miljonus eiro, piesaistot Eiropas finansējumu, un to plānots veikt līdz 2020.gadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)