Banner 980x90

Siguldas novada iedzīvotāju un uzņēmēju nekustamā īpašuma nodokļa parāds pārsniedzis 400 000 eiro

Rīga, 19.dec., LETA. Siguldas novada iedzīvotāji un uzņēmēji pašvaldībai nav samaksājuši nekustamā īpašuma nodokli vairāk nekā 400 000 eiro apmērā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Lai atgādinātu iedzīvotājiem par nenomaksāto nekustamā īpašuma nodokli, pašvaldība šogad pirms oficiālo brīdinājumu izsūtīšanas nosūtīja informatīvas vēstules turpat 1000 iedzīvotājiem un uzņēmējiem, aicinot veikt iekavētos nodokļu maksājumus. Pēc izsūtītajām vēstulēm kopējais nodokļu parāds samazinājās par 50 000 eiro.

Iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kas nav veikuši maksājumus, decembrī tiek izsūtīti brīdinājumi un, ja maksājumi netiks veikti, lēmums par parādu piedziņu tiks iesniegts zvērinātiem tiesu izpildītājiem, skaidroja pašvaldībā.

Siguldas novada pašvaldība norāda, ka pēdējos gados ir veikusi nozīmīgas investīcijas novada attīstībā - izglītībā, kultūrā, sportā, novada ielu un ceļu sakārtošanā, kā arī veselības aprūpes un sociālās aprūpes infrastruktūrā.

Pašvaldības budžetu lielā mērā veido iedzīvotāju nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi, tādēļ, lai īstenotu plānotās investīcijas novada infrastruktūras attīstībā un sniegtu atbalstu novadniekiem, nodokļu parādi būtiski ietekmē pašvaldības budžetu, skaidro pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)