Banner 980x90

"Siguldas CMAS" apgrozījums pērn audzis par 1,6%

Rīga, 25.marts, LETA. AS "Siguldas ciltslietu un mākslīgās apsēklošanas stacija" ("Siguldas CMAS") auditētais apgrozījums 2018.gadā bija 1,126 miljoni eiro, kas ir par 1,6% vairāk nekā 2017.gadā, savukārt kompānijas zaudējumi bija 10 819 eiro pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina uzņēmuma paziņojums biržā "Nasdaq Riga".

Uzņēmuma vadība informē, ka kompānijas pamatnodarbošanās ieņēmumu proporcionalitāte salīdzinājumā ar 2017.gadu nav būtiski mainījusies - ieņēmumi no vaislas buļļu spermas pārdošanas veidoja 52,5% no apgrozījuma, bet piena analizēšanas un pārraudzības datu apstrādes pakalpojumi - 36,7%.

Kompānijas vadība arī atzīst, ka 2018.gads uzņēmumam noslēdzās ar zaudējumiem. Pārskata gada peļņa pirms nodokļiem ir samazinājusies par 92 000 eiro salīdzinājumā ar 2017.gadu personāla un materiālu izmaksu pieauguma dēļ.

Kompānijas vadība norāda, ka, paaugstinot uzņēmuma darbības efektivitāti, "Siguldas CMAS" plāno turpināt strādāt pie tā, lai paplašinātu savas produkcijas un sniegto pakalpojumu tirgus apjomu.

LETA jau ziņoja, ka 2017.gadā uzņēmums strādāja ar 1,109 miljonu eiro apgrozījumu un 65 798 eiro peļņu.

"Siguldas CMAS" ir viena no lielākajām vaislas buļļu spermas ražotājām un piegādātājām Latvijā. Otra lielākā uzņēmuma pamatdarbības nozare ir piena analīžu veikšana, tāpat kompānija sniedz arī citus ar ciltsdarbu saistītus pakalpojumus. Būtiska ietekme "Siguldas CMAS" pamatkapitālā ir "Siguldas mākslīgās apsēklošanas stacijai", kurai pieder 49,9% balsstiesīgo akciju. Kompānijas akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)