Banner 980x90

Rāvis piekristu mierizlīgumam ar VVD

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA

Būvkompānijas SIA "Skonto būve" vadītājs Guntis Rāvis piekristu mierizlīgumam ar Valsts vides dienestu (VVD) par darbiem gudronu dīķos, piektdien, 4.septembrī, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" apstiprināja pats uzņēmējs.

Viņš pauda arī aizdomas, ka konflikta situācija radusies, jo, iespējams, turpmākos darbus vides sakārtošanā gudronu dīķos VVD grib piešķirt "savējam" uzņēmējam.

Rāvis uzskata, ka situācijas atrisinājumam ir divi varianti: vai nu uzņēmums ar VVD panāk mierizlīgumu, kas, viņaprāt, būtu ļoti optimāls risinājums, vai arī lai visu lemj tiesa, kurā "Skonto būve" ir jau iesniegusi prasību pret VVD.

Raidījumā viņš arī pauda izbrīnu par šādu veida valsts un privātā komersanta sadarbību, izsakot aizdomas, ka, iespējams, VVD apzināti vēlas izbeigt līgumu ar "Skonto būve", lai tālākos darbus veiktu VVD pietuvināts uzņēmums.

Konflikts starp "Skonto būve" un VVD ilgst jau kopš vasaras sākuma. VVD 28.augustā pārņēma apsardzi Inčukalna gudrona dīķu teritorijā, savukārt "Skonto būve" uzskata, ka notikusi krimināli sodāma rīcība, un lūgusi Valsts policiju par šo faktu sākt kriminālprocesu.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa nolēmusi ierosināt lietu pēc būvkompānijas "Skonto būve" pieteikuma pret VVD. Tiesa pieņēmusi "Skonto būves" prasības pieteikuma materiālus pret VVD par parāda un līgumsoda piedziņu 1,85 miljonu eiro apmērā un paziņojuma par līguma izbeigšanu atzīšanu par prettiesisku un spēkā neesošu ar tā izsniegšanas dienu. Lieta ierosināta 7.augustā.

Iepriekš VVD aizturēja darba samaksas izmaksu 1,8 miljonu eiro apmērā "Skonto būvei" par martā veiktajiem sanācijas darbiem Inčukalnā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)