Banner 980x90

Nākamās nedēļas nogalē Siguldā pulcēsies Latvijas pūtēju orķestru konkursa dalībnieki

Rīga, 21.marts, LETA. 30.martā un 31.martā Siguldas novada kultūras centrā "Siguldas devons" un Siguldas Mākslu skolas "Baltais flīģelis" koncertzālē norisināsies X Latvijas pūtēju orķestru konkurss, kurā piedalīsies 38 pūtēju orķestri - kopā ap 1400 mūziķu četrās grūtības pakāpju grupās -, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Ertmane.

Orķestru sniegumu vērtēs divas žūrijas komisijas, jo konkursa pirmajā dienā tas vienlaicīgi notiek gan Siguldas novada kultūras centrā "Siguldas devons", gan koncertzālē "Baltais flīģelis". Konkursa obligāto repertuāru veido Sergeja Austra Universa, Andra Baloža oriģinālskaņdarbi un Jāzepa Vītola tautas dziesmu apdares Mārtiņa Birņa aranžējumā.

"Ir atvērts jaunais Dziesmu svētku kalendārs, ko veidojam kopā - profesionāli un radoši. Kuplais dalībnieku skaits konkursā, it īpaši sezonā pēc tikko notikušajiem Dziesmu un Deju svētkiem, ir labs rādītājs un apliecinājums orķestru pastāvēšanas un darbības noturīgumam," pauda LNKC pūtēju orķestru eksperte Astrīda Ķēniņa.

Sestdien, 30.martā no plkst.10 līdz plkst.16 koncertzālē "Baltais flīģelis" spēlēs pūtēju orķestri "Salaspils", "Dekšāres", "Lejasciems", "Kazdanga", "Pociems", "Bauska", "Skaistkalne", "Krustpils", Dikļu, Siguldas pagasta un Strenču novada kultūras centra pūtēju orķestri.

Savukārt no plkst.10 līdz plkst.18 Siguldas novada kultūras centrā "Siguldas devons" spēlēs orķestri "Dobele", "Lemisele", "Ugāle", "Enkurs", "Tukums", "Signāls", "Cēsis", "Intermezzo", "Tālavas taurētājs", "Ikšķile", "Madliena", Rēzeknes novada un Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas, Jelgavas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestri, Inčukalna novada, Gulbenes kultūras centra, Naujenes Mūzikas un mākslas skolas un Talsu pūtēju orķestri.

Svētdien, 31.martā no plkst.10.30 līdz plkst.13 konkursu turpinās augstākās un visaugstākās grūtības pakāpes orķestri "Horizonts", "Zelmeri PRO", "Ventspils", Madonas pūtēju orķestris un "Siguldas Absolventu orķestris". Bet no plkst.13.30 līdz plkst.16 muzicēs "Auseklītis", "Fanfara", Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas un Latvijas Universitātes pūtēju orķestri.

Konkurss ir atklāts un bez maksas pieejams ikvienam klausītājam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)