Banner 980x90

Gerhards: "Skonto būves" rīcība robežojas ar ļaunprātīgu kaitniecību

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) uzskata, ka uzņēmuma SIA "Skonto būve" rīcība Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projektā jau robežojas ar ļaunprātīgu kaitniecību, aģentūrai LETA pastāstīja ministra padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Oskars Vizbulis.

Ministrs uzsver, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pilnībā atbalsta Valsts vides dienesta (VVD) rīcību gudrona dīķu jautājumā, jo visi lēmumi tiek saskaņoti ar ministriju. "Situācija, kad līgums ar "Skonto būvi" ir izbeigts, bet kompānija patvaļīgi uzstāda žogu ap VVD pārvaldībā esošo īpašumu, jau robežojas ar ļaunprātīgu kaitniecību. Ņemot vērā jaunos apstākļus, esmu licis VVD izstrādāt rīcības plānu," norāda ministrs.

Patlaban ir svarīgi nepieļauj apdraudējumu videi un valsts līdzekļu izšķērdēšanu, tāpēc pirms rudens lietus sezonas sākuma gudrona dienvidu dīķis ir jāpārklāj ar īpašu ūdens necaurlaidīgu plēvi, uzsver Gerhards.

Konflikts starp SIA "Skonto būve" un VVD ilgst jau kopš vasaras sākuma. VVD 28.augustā pārņēma apsardzi Inčukalna gudrona dīķu teritorijā, savukārt "Skonto būve" uzskata, ka notikusi krimināli sodāma rīcība, un lūgusi Valsts policiju par šo faktu sākt kriminālprocesu.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa nolēmusi ierosināt lietu pēc būvkompānijas "Skonto būve" pieteikuma pret VVD. Tiesa pieņēmusi "Skonto būves" prasības pieteikuma materiālus pret VVD par parāda un līgumsoda piedziņu 1,85 miljonu eiro apmērā un paziņojuma par līguma izbeigšanu atzīšanu par prettiesisku un spēkā neesošu ar tā izsniegšanas dienu. Lieta ierosināta 7.augustā.

Iepriekš VVD aizturēja darba samaksas izmaksu 1,8 miljonu eiro apmērā "Skonto būvei" par martā veiktajiem sanācijas darbiem Inčukalnā.

Šonedēļ uzņēmums norobežoja dīķus ar savu sētu, nelaižot teritorijā nepiederošas personas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)